lauantai 12. tammikuuta 2013

Yllätys

Lauantaiaamuna noin puoli seitsemän aikaan havahduin siihen, että valot räpsähtivät päälle eteisessä. Makuuhuoneen ovi oli juuri sen verran raollaan, että siitä pääsi sisään valonsäde, ja olen siinä määrin valoherkkä, että tällainen häiriö herättää minut välittömästä. Mies jatkoi nukkumista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Minuutin kuluttua kuitenkin myös miehen uni häiriintyi, kun alkoi kuulua jumalaton mökä. Bonuslapsi oli vauhdissa.

Mies pääsi ylös sängystä alta aikayksikön ja lähti hiljentämään perillistään. Palatessaan hänellä oli mukana iPad, jolla oli ollut osansa metelin aikaansaamisessa. Toinen äänenlähde oli kuulemma ollut telkkari, mutta sitä ei sentään ollut ryhtynyt siirtämään pois bonuslapsen ulottuvilta. Kaukosäätimen takavarikointi oli riittävä toimenpide, sillä tämä varhaisteini on sitä sukupolvea, joka ei ole oppinut painelemaan itse telkkarissa, panelin takana olevia nappuloita. Niiden olemassaolo ja sijainti pidetään toistaiseksi salaisuutena kaikkien yhteiseksi eduksi. 

Ensinnäkin on luonnotonta, että tuollainen varhaisteini herää viikonloppuna ennen kukonlaulua. Toiseksi tällaisen nelikymppisen kalkkistädin mielestä on luonnotonta, että mukula on niin peli/tv/internet-riippuvainen, kuin tämä tapaus on. Erilaiset elektroniset viihdevempaimet pitää kirjaimellisesti lukita pois ulottuvilta, jos niitä ei ole lupa käyttää, mutta sitten toisaalta luvassa on senlaatuisia vieroitusoireita, että niihin ei auta muu kuin sokeriruiske suoraan suoneen. Lapsi on myös sokerikoukussa, joten tämäkään ei pidemmän päälle ole kovin hyvä vaihtoehto. 

(Mielenkiinnolla odottelen, mitä tapahtuu muutaman vuoden päästä, kun lapsen kaveripiiri alkaa kokeilla tupakkaa, alkoholia, pilveä yms. Tässä on nimittäin valitettavasti yksi potentiaalinen mistätahansariippuvainen. Pääasiallisella huoltajalla eli äidillään on selkeästi vaikeuksia hahmottaa, että hänen lapsellaan on jo nyt parikin riippuvuutta. - Välihuomautus päivän teemaan.)

Jatkoimme unia vielä hetken aikaa iPad ja telkkarin kaukosäädin kainalossa. Herättyäni ja ennen sängystänousua otin iPadin ja asetin siihen salasanan. Salasana on jo ennestään asetettu meidän molempien läppäreihin sekä älypuhelimiin. Kaikki laitteet, joilla on mahdollista päästä YouTubeen tai johonkin pelihelvettiin on pakko suojata tällä tavalla, koska pelkkä sanallinen kielto ei bonuslapseen tehoa. 

Päivän toisen yllätyksen saikin sitten bonuslapsi havaitessaan tielleen asetetut esteen. Raakaako? Enemmänkin välttämätöntä.

1 kommentti:

  1. olet oikeassa ... ohhooh- me ei osaakaan aavistaa, mitä meitä odotta tulevaisuudessa vielä. Pitää huolta itsestäni nyt kun vielä on mahdollista ...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...