torstai 24. tammikuuta 2013

Raidat

Matti katseli taivaalle. Lentokone piirsi ohutta valkoista viivaa siniseen taivaankanteen. Ja tuolta oli tulossa toinen kone piirtäen omaa viivaansa.

- Täydellinen väriyhdistelmä, sanoi Matti ääneen ja nosti Tikkurilan värikarttaa ylemmäs. Nyt piti löytää oikeat sävyt ennen kuin taivas alkaisi tummua ja viivat haihtuisivat.

Matti vertaili kahta sinisen sävyä ennen kuin päätyi siihen, joka oli vähän syvempi. Valkoinen taas sai olla lähes lumivalkoinen, ehkä aavistukseen sinertävään taittava sekin. Siinä ne ovat! Ja sitten ostoksille.

- Sininenkö siitä tuleekin? kysyi Marja, Matin vaimo, vastamaalattua seinää katsellessaan. - Eikös tällä alueella kaava määrää, että kaikki talot ovat punaisia?

- Njaah... Punainen ja punainen. Tämä on parempi. Minua mitkään kaavat määräile, murahti Matti ja kokeili, joko maalin pinta oli kuiva. Olihan se, riittävän kuiva.

Matti tarttui pieneen sutiin ja kastoi sen valkoiseen maaliin, mikä sai Marjan kohottelemaan kulmiaan.

- Eikö noita pieliä voisi vähän isommallakin maalata, niin kävisi nopeammin?
- Pielet on siniset, niin kuin näkyy. Nyt maalataan raidat ja se on tarkkaa hommaa.

4 kommenttia:

 1. Päättäväinen mies toi Matti. Harmittaakohan sitä kovasti sitten, kun pitääkin maalata talo punaiseksi eikä raidalliseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luulen, että Matti pitää päänsä.

   Poista
 2. Oletko ihan rehellinen kun kysyn että oletko kirjoitellut juttuja johonkin, kenties jonkun kirjan? Toi sun kerrontasi on niin jouhevaa ja luettavaa tekstiä että se pistää miettimään. Hemmetin hyvät raidat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellinen vastaus: En ole kirjoittanut kirjaa enkä muutenkaan harrastanut tällaista luovaa, mielikuvitukseen perustuvaa kirjoittamista. Sen sijaan olen vuosien varrella kirjoitellut pitkät pätkät erilaisia asiatekstejä. En kuitenkaan ole mikään kirjoittamisen ammattilainen, esim. toimittaja.
   Tykkään kirjoittamisesta ja toisaalta myös lukemisesta. Kyllähän ne auttavat.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...