keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tänään opin

Tuntuu siltä, etten ole pitkään aikaan oppinut yhtään mitään. Olen ehkä tehnyt havaintoja erilaisista asioista, mutta lasketaanko se oppimiseksi? Mielestäni ei, jos havainnot ovat hetken kuluttua unohtuneet eivätkä ne johda ajattelun tai tekojen muuttumiseen.

Jotkut tänään tehdyt havainnot ovat kyllä vahvistaneet aiempia käsityksiäni esimerkiksi eräistä ihmisistä.

Viikkopalaverissa työpaikalla tulin ilmaisseeksi tietäväni eräästä asiasta, josta minun ei oletettu tietävän. Kerroin tietoni ääneen, kun joku asioista kyseli, eivätkä pomon vastaukset tyydyttäneet kyselijää. Mitä sitten tapahtui? No, pomo joutui myöntämään, että asia saattaakin olla niin kuin sanoin. Ja kun alkuun oltiin päästy ja lisää kysymyksiä ilmaantui, pomo joutui vastaamaan niihin ja kertomaan asioita, joita hän ei ollut ajatellut kertoa alaisilleen ollenkaan. Mukamas salaisuuksia, mutta häneltä unohtui, että niistä ovat tietoisia monet muutkin, jotka eivät näe estettä niistä puhumiselle. Käsitykseni siitä, että pomo ei tykkää, kun menettää kontrollin tietojen jakamisen suhteen, vahvistui.

Miehen kanssa juttelimme (emme riidelleet, huom.) illalla asiasta, josta meillä on erilaiset näkemykset. Mies haluaa pitää päänsä, vaikka minun mielestäni kuka tahansa järkevä ihminen ajattelisi ja toimisi toisin. Mies on itsepäinen, kun sille päälle sattuu. Mikä oli todistettava.

P.S. Väsyttää ja ajatus ei kulje. Ehkä sitten taas huomenna...


5 kommenttia:

 1. Toisilla on niin suunnaton tarve pitää kiinni vallan kahvasta että he tietoisesti panttaavat informaatiota pitääkseen itsensä "tärkeinä" ja suurien salaisuuksien vartijoina. Asia jota en ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nimenomaan se valta... ja ettei luoteta työntekijöihin että nämä eivät kerro kaikkia asioita kylillä.

   Poista
 2. Näinpä mutta nyt otan sua korvista kiinni ja mojautan pusun, toivottaakseni oikein hyvää naistenpäivää! Rakkaudella B, rakkaudella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, korviin sattuu! Vähän hellemmät otteet, pliis... Mutta kiitos nyt kumminkin :)

   Poista
  2. No hellästihän minä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...