maanantai 11. maaliskuuta 2013

Ajan hammas

Miten nyt sattuikin tästä aiheesta ensimmäisenä tulemaan mieleen ikääntyvä ihminen eikä jokin museoesine. Onhan ikääntyminen ja jonkinasteinen rupsahtaminen aivan luonnollista, mutta valitettavasti joidenkin kohdalla sitä näyttää tapahtuvan enemmänkin kuin olisi tarpeellista. No, tietenkin se, onko ihminen itse itseensä ja ulkonäköönsä tyytyväinen, on olennaisinta, ja tietenkin geeneilläkin on vaikutuksensa.

Perimäänsä on vaikea muuttaa, vaikka joillakin on vakavaa yritystä siihen suuntaan. Hyvänä esimerkkinä olkoon jo edesmennyt Michael Jackson, joka nuoruusvuosistaan teki melkoisen fyysisen muodonmuutoksen.

Oikeasti järkytyn nykyään lähes joka kerta, kun ruutuun pamahtaa Val Kilmer nykyisessä olomuodossaan. Mitä ihmettä on tapahtunut Icemanille? Onhan niistä päivistä kulunut aikaa, mutta aika pahasti on ajan hammas puraissut Valia, ja taitaa mies olla edesauttanut kehitystä itsekin.

Naisten ryppyjä ja läskejä aina katsellaan sillä silmällä, että eikö tuokaan kykene huolehtimaan itsestään. Miehet sen sijaan saavat vanheta rauhassa, kunhan eivät ihan övereitä vedä. Mikä logiikka tässä on? Aika harva naispuolinen filmitähti - siis niistä, jotka ovat loistaneet kauneudellaan - on julkisesti sanonut, ettei aio turvautua kirurgin veitseen. Emma Thompson on näin tehnyt, mutta oletettavasti hän huolehtii itsestään muuten, koska ulkonäkö kuitenkin on näyttelijän työväline.

Jottei heitellä kiviä vain muiden suuntaan, niin tunnustan, että kyllä minäkin olen jo jonkin aikaa sitten alkanut tarkastella naamaani sillä silmällä, että paljonko niitä ryppyjä on, ja muutenkin, että mistä roikkuu ja kuinka pahasti. Olisi ihan kiva palata runsaan kymmenen vuoden takaisiin mittoihin, jolloin olin armeijan jäljiltä timmimmässä kunnossa kuin koskaan ennen tai jälkeen ja mikä tahansa vaate näytti hyvältä päällä. Mutta eipä se taida olla realistista nykyisellä elämäntyylillä. Ja toisaalta en myöskään ole (onneksi) niin ulkonäkökeskeinen, että menettäisin mielenrauhani nykytilanteesta. Ihan hyvähän se on ikä huomioonottaen.

Rouskis, sanoo ajan hammas.


6 kommenttia:

 1. Mun mielestä kaikkein karmeimpia tapauksia ovat ökyrikkaat, jotka plastiikkakirurgian keinoin yrittävät pitää ikuisen nuoruuden illuusiota yllä sillä heistä tulee ihmisen irvikuvia.
  Ehkäpä miesten kohdalla sallitaan rupsahtaminen syystä, ettei heidän oleteta huolehtivan ulkonäöstään ja rupsahtaminen katsotaan ikään kuin asiaan kuuluvana ilmiönä.

  Loppuun sanoisin että vaikka patukka on näköjään vaihtunut paksumpaan, niin tuskin sun tarttee olla huolissasi ulkonäöstäsi - se on varmasti ok ja tästä päästäänkin aasinsillan kautta pyyntöön niistä armeijakuvista. Ei, ei niitä tänne tartte laittaa, ihan sähköpostiinkin laitetut käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä karmeita tapauksia todellakin riittää, kun veitsi on heilunut vähän enemmänkin. Huh!

   Ai jaa, kun minä jo mietin, jos jonkin niistä armeija-aikaisista kuvista voisi laittaa tänne, mutta ei sitten, kun ei kerran tarvi... ;)

   Poista
 2. Oikein säikähdin muutama vuosi sitten, kun Val Kilmer oli eräässä tv-sarjassa. Sehän oli vanha ukko :O Järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ihmiset vanhenevat ja se on ihan luonnollista, mutta Val Kilmerin muodonmuutoksesta en varmaan toivu ikinä. Liian järkyttävää.

   Poista
 3. Ajan hammas puree kaikkia meitä ja se on tosiaan luonnolista ja kiva, kun nainen on oma itsensä, eikä häpeä sitä mitä hänellä on naamalle kirjoitetty ajan hampaan puolestaan, rytpyt tule, mutta ei ne toisissa haitta yhtään kun silmä loistaa ja hymy suunpielessä. On ikuisesti nuorekas. Leikkaukset ovat hirveitä ja tulokset arvamattomia ... Oma naamassa tottakai vähän ärsyttä, kun löytyy vikoja enemmän, kuin toiset näkee . Mutta vähhäinen määrä ripsiväriä ja pikkuisen huulirasva ja nainen on kaunis kuin kukkanen. He-hhe- hee, joko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa... Pinotexia pintaan, niin vanhakin näyttää nuoremmalta ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...