lauantai 3. tammikuuta 2015

Yhdessä

Tämä on jatkokertomuksen osa 2.
***
- Kuusamoon, sanoi Menna. - Autollako?
- Lentokoneella, vastasi Lasse. - Sinne on niin pitkä matka, että autolla menisi pari päivää pelkkiin matkoihin. 

Menna mietti näkemäänsä etiäistä. Lento-onnettomuudesta siinä ei ollut kyse, siitä hän oli varma. Tai melko varma. Mutta yksi asia tuntui hänestä aivan varmalta. Hän ei itse ollut osallisena siinä, mitä oli nähnyt. 

- Onko Kuusamon kentältä pitkä matka kaupunkiin? kysyi Menna.
- Ei minun tietääkseni, Lasse vastasi. - En ole käynyt siellä koskaan, mutta asiakas puhui viiden minuutin automatkasta kentältä heille. Lupasivat tulla noutamaan meidät.
- Ehkä se ei ollut sitten Kuusamossa, Menna mietti puoliääneen. - Entäs täällä päässä? Miten aiot mennä Vantaalle?
- Autolla kai. Se on nopeinta, ja pääsen sitten taas helposti kotiin takaisin tullessa. Toinen vaihtoehto on bussi, mutta se kestää niin kauan, kun ei ole suoraa yhteyttä vaan pitää vaihtaa autoa.

Menna tunsi helpotusta. Nyt hän tiesi, miten hän voisi pelastaa Lassen. Heidän piti vain pysyä yhdessä se aika, jolloin riski oli suurin.

- Lasse, rakas, minä voisin ajaa sinut kentälle ja noutaa sitten tietenkin myös ylihuomenna.

Menna pakotti itsensä hymyilemään puhuessaan Lasselle. Hän oli huomannut, että Lasse tunsi olonsa epämukavaksi, kun hän kertoi etiäisestään. Nyt piti vakuuttaa Lasse siitä, että kaikki oli kuitenkin hyvin ja verhota pelastusoperaatio joksikin ihan muuksi. Menna tarttui Lassen käteen.

- Itse asiassa olin ajatellut kysyä, jos saisin lainata autoasi. Minun pitäisi käydä Ikeassa ostoksilla. Kun nyt olet joka tapauksessa pari päivää poissa, niin et edes tarvitse sitä, ja minä voisin sitten saman tien hoitaa pari muutakin asiaa, kun pääsisin liikkumaan helpommin. Täytän tietenkin tankin lainan palkaksi.

Menna oli ennenkin lainannut Lassen autoa, joten pyyntö kuulosti Lassesta aivan viattomalta. Näytti siltä, että Mennan ajatukset olivat jo mukavammissa asioissa. Se oli hyvä. 

- Lento on kyllä itse asiassa vasta puolilta päivin, mutta jos voit olla pari tuntia pois töistä kesken päivän, niin sopiihan se. Eikä sinun niitä bensoja tarvitse maksaa, et sinä kuitenkaan niin paljon aja, Lasse vastasi.
- Minullahan on joustava työaika ja saldo vaikka kuinka monta tuntia plussalla, Menna vastasi hymyillen nyt jo ilman pakkoa. - Itse asiassa voin sillä samalla reissulla poiketa Ikeassa. Siellä on varmasti päiväsaikaan paljon vähemmän ihmisiä kuin illalla ja mukavampi shoppailla. 

Mennan olo tuntui huojentuneelta. Tämä oli varmasti hyvä suunnitelma. Lasselle ei voinut tapahtua mitään ikävää, kun hän olisi yhdessä Mennan kanssa. Ja muutenkin olisi mukava päästä toivottamaan Lasselle hyvää matkaa vielä huomenna. Ikeankaan suhteen Menna ei ollut edes valehdellut, vaan sinne piti todellakin päästä tekemään vähän hankintoja. Kun Menna ajatteli huomista, siitä olikin tulossa oikein mukava päivä. Paljon parempi, kuin vielä hetki sitten oli tuntunut.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...