tiistai 24. syyskuuta 2013

Pumpulikupla

Tänään puolenpäivän aikoihin korvat pamahtivat äkillisesti lukkoon. Molemmat. Oli kuin olisi istunut kuplan sisällä. Sitten alkoi melkein pyörryttää ja melkein oksettaa. Pää täynnä pumpulia, joka pyrki ulos korvista.  Puhelimessa puhuminen oli jos ei nyt suorastaan tuskallista niin ainakin erittäin epämiellyttävää. Eikä mikään poppaskonsti avannut korvia.

Nyt alkaa jo helpottaa, mutta aivan normaalitilanteessa ei olla vieläkään. Piti oikein googlata, että voiko korvien lukkoon meno olla migreenin oire, kun yleisolo alkoi olla lähes migreenin kaltainen. Google sanoi, ettei siitä siitä ole kyse. No, jospa tämä olotila häipyisi huomiseksi.

Töissä oli mielenkiintoinen kokous siitä joskus mainitsemastani projektista, johon minut on sotkettu. Nyt kun kaikki toimijat olivat paikalla, kävi ilmi, että kukaan ei oikeasti haluaisi tehdä mitään asian hyväksi. Kun se on niin vaivalloista. Liikaa työtä. Liikaa kustannuksia. Onko meidän ihan pakko. Eikö voida jättää hommaa sikseen. Kuka on projektipäällikkö - ei kukaan.

Sinänsä ihan mielenkiintoista kuulla aikuisten ihmisten kitinää, joka oikeastaan vahvisti kaiken sen, mitä olen epäillytkin: Kukaan ei ole tehnyt mitään suunnitelmia eikä kukaan halua vastata asiasta. Tämä taisi olla isopomon hetkellinen päähänpisto, jota on tässä vaiheessa hankala lähteä enää perumaan noin vain.

Varsinainen yllätys - tavallaan - odotti yksityissähköpostissani töiden jälkeen. Työkaveri ilmoitti valikoidulle joukolle aikovansa huomisesta lähtien sairaslomalle stressin takia. Ja yrittää olla tulematta enää takaisin. Tästähän riemu repeää, jos hän antaa pikkupomolle täyden selvityksen sairaslomansa syistä. Tosin voi olla, että pidättelee vielä siltä varalta, että joutuukin tulemaan takaisin.

Mutta ei tämä oikeasti ole yllätys. Jos työnantaja valuttaa p****a alaspäin, niin näinhän siinä käy. Yllätys oli vain henkilö, joka tämän ratkaisun teki. Jos muut alkavat seurata samoja jälkiä, en ole enää yllättynyt.

8 kommenttia:

 1. Ensin luin, että ovet paukahtivat lukkoon;) No asia selvisi uudella lukemisella. Minulla on tämän räkätaudin aikana useaan kertaan käynyt niin, että korva(t) paukahtaa lukkoon. Toivottavasti sinulle ei kuitenkaan tällaista tautia ole tulossa.

  Tuo sairaslomalle jääminen kuulostaa kovin tutulta, kun ei vaan enää jaksa. Surkeaa on, että työpaikalla asiat eivät hoidu. Mutta noita tapauksia on nykyään aivan liikaa. Ja mitä pidempi sairausloma sitä vaikeampi palata töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaikuta siltä, että flunssa olisi tulossa. Tänään ovat korvatkin toimineet taas normaalisti.

   Työkaverini tavoite on löytää uusi työpaikka mahdollisimman pian. Hänen mukaansa työskentely onnistuu ongelmitta, kunhan paikka on jokin muu kuin nykyinen. Ongelmien syythän eivät seuraa mukana uuteen paikkaan.

   Poista
 2. Minulla menee joskus korva lukkoon ihan verenpaineen laskun vuoksi, se kun on mulla lahainen jo muutenkin. Toivottavasti et kuitenkaan saanut migreeniä, mulla taisi olla sitä riittävästi molemmille eilen.

  Harmillista, että työkaveri lähtee. Ikävä vain, että pomot eivät tajua yleensä olevansa näiden tapausten alkujuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Verenpaine voisi itse asiassa selittää tämänkin, sillä se on minullakin suht matala, vaikkei se muistaakseni ennen ole tällaisia oireita aiheuttanut.

   Olen tullut siihen tulokseen lähiesimiestä seuratessa, että hänelle ei todennäköisesti tule edes mieleen, että hän olisi jotenkin voinut vaikuttaa asioihin. Kiillotetun ulkokuoren alta vilahtelee säännöllisesti empatiakyvyttömyys alaisia kohtaan sekä tarve antaa omalle esimiehelleen vaikutelma siitä, että ongelmat ovat jonkun muun syytä, ei hänen.

   Poista
 3. Onpas inhottava vaiva. Toivottavasti on jo parempi.
  Täytyy kyllä todeta, että osalla porukkaa (yleensä kuulemma miehillä) tahtoo olla tuota pumpulia korvat täynnä, eikä se edes kovasti näytä heitä haittaavan. ;-)

  Onko teillä ollut jo pidempään stressaava tilanne työpaikalla? Jos on, niin sehän näkyy kyllä jossain vaiheessa ihan varmasti noissa sairaslomissa. Oikeastaan inhoan sanaa sairasLOMA, sillä sehän tavallaan antaa kuvan, että sitä ollaan kotosalla vain lomailemassa. No, olkoonkin pilkun villausta, mutta kavahdan aina tuota sanaa käyttäessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ilmeisesti riittävän miehekäs, jotta pumpuli korvissa ei häiritsisi :P

   Stressaava tilanne on kehittynyt vähitellen puolentoista vuoden aikana eli siitä lähtien kun nykyinen esimies aloitti työt. Eivät asiat ennenkään aivan loistavasti olleet, mutta tietyt jutut ovat muuttuneet selvästi huonoon suuntaan. Ja varmasti alkaa näkyä sairaslomissa! Tänään toinen kollega sanoi myös kärsivänsä stressioireista aikaisempien selkävaivojen lisäksi. Jos hänkin sattuisi jäämään sairaslomalle, töissäolevien työtaakka lisääntyisi entisestään ja se todennäköisesti johtaisi taas lisäsairasteluihin,

   Poista
 4. Käy nyt hyvä nainen lääkärissä, vaikka varmuuden vuoksi ettei tule mitään ikäviä jälkijuttuja sillä tuo ei kuulostanut hyvältä.

  Ihmisiä voi tappaa henkisesti monella tapaa ja mitä olen lukenut teikäläisen tilannekatsauksia työmaalta niin siellä tuntuu olevan oikein eksperttejä tähän hommaan. Toivottavasti lähtijä on pedannut uuden mestan jo etukäteen ettei putoa tyhjän päälle, joskin ymmärrän että sitten kun se jaksaminen loppuu niin se sitten loppuu ja pääasia on että pääsee pois ahdistavasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaiva meni onneksi jo ohi, mutta jos se olisi pahentunut tai jatkunut pidempään, niin olisin kyllä vakavasti harkinnut lääkärikäyntiä. Se kun olisi mm. rajoittanut työkykyä, kun joudun puhumaan puhelimessa aika paljon.

   Siis nyrkkipajan työilmapiirihän on ihan oikeasti perseestä! (anteeksi kielenkäyttöni) Pienehkö firma, jossa mm. ylin johto pitää niin selvää etäisyyttä työntekijöihin, etten voi ymmärtää syytä. Talosta ei myöskään löydy yhtään pomoa, joka osaisi johtaa ihmisiä. Asioita kyllä johdetaan senkin edestä.

   Kollegani suunnitelma taitaa olla etsiä uusi paikka sairasloman aikana ennen kuin irtisanoutuu. Sillä tavalla pystyy kuitenkin pysymään leivän syrjässä kiinni jonkin aikaa. Ja uskon kyllä hänen löytävän jotain, on nimittäin sen tyyppinen ihminen. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...