keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mistä tietää, että kevät tulee?

Tämä talvi on ollut jotenkin omituinen, normaalista poikkeava. Mikä nyt sitten onkaan normaalia nykyään... Ensin antoi odottaa itseään ja nyt näyttää poistuvan etuajassa. Oliko tässä jossain välissä talvi? Vai olenko minä vain ollut niin uppoutunut muihin asioihin, että talvi luiskahti ohi ihan huomaamatta?

Nyt ne muut asiat on kuitenkin hoidettu, ja seuraavaksi voisi ryhtyä seuraamaan kevään etenemistä. Siis siinä ohella tietenkin, kun käynnistän uuden projektin nimeltä "uusi työpaikka rouva Beelle". Nyrkkipajalla ovat nimittäin asiat kehittyneet - tai taantuneet - siihen tilanteeseen, että yt-neuvottelut käyvät kiivaina. Oikein tässä jännittää, että kumpi koittaa ensin, minun työsuhteeni loppu vai nyrkkipajan konkurssi.

Jos minulta kysyttäisiin, voisin listata muutamankin syyn tälle syöksykierteelle. Saattaa jopa käydä niin, että avaan suuni, vaikkei minulta edes kysyttäisi. Sen verran asioista juoruillaan, että aika moni näyttää tehneen samanlaisia huomioita, eikä tämä tilanne varsinaisesti ole yllättänyt.

Olen katsellut pikkupomoa, joka keikkuu pomon pallillaan sen näköisenä, ettei hänellä tässä ole mitään huolia. Ja leikitellyt ajatuksella, että tönäisisin sen pallin kumoon mainitsemalla sivulauseenomaisesti, miten hänen bestiksensä, uskottunsa ja tarvittaessa sijaisensa osaa paitsi hänen työnsä, myös paljon muuta ja on työteholtaan melko huippuluokkaa. Ja sitä paitsi tekee kaiken työn pienemmällä palkalla. Vink, vink. Olisiko se liian ilkeää? Olisi se ainakin vähän ilkeää, myönnetään. Mutta toisaalta, jos se konkurssi tulee, niin se on sitten siinä pikkupomonkin osalta.

Kaikkein varmin kevään merkki on kuitenkin se, että kissa on alkanut oksennella karvapalloja. Oi sitä ihanuutta (yäk), kun saa niitä haisevia läjiä siivoilla sieltä täältä.

4 kommenttia:

 1. Siitä että shaissesta ja katuhiekan keräämisestä/keräämättömyydestä aletaan kitistä.

  Töitä löytyy öö. No tuota. Tosi kurja tuollainen tilanne eikä varmasti tee fiilinkiä että kivaa jippii mennä töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ikävintä töihin menemisessä tällä hetkellä on se, että siellä ei ole mitään tekemistä. Tänäänkin olen aamun ensimmäisen tunnin jälkeen lähinnä perehtynyt Ukrainan tilanteeseen sekä muihin päivänpolttaviin uutisiin.

   Poista
 2. Kevään tulon huomaa siitä, että valon määrä lisääntyy hulvattomasti koko ajan. Toinen havainto on söpösti rääkyvät linnut:-) Puutarhassa pääsee pian seuraamaan kasvun alkua. Minä olen kevään lapsi ja tykkään tästä ajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo tekee hyvää pimeän talven jälkeen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...