lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kellokauppiaat liikkeellä

Tulinpa sitten vilkaisseeksi roskapostilaatikkoon menneitä kommentteja. Niitä oli siellä vino pino, jonka klikkasin suoraan roskikseen. Sen verran silmäilin (mutten koskenut muuten), että totesin niiden olevan englanninkielisiä ja aika moni oli linkattu rannekelloja kauppaavalle sivustolle. Siis olen näin sen perusteella, mitä linkkitekstissä luki. En toki käynyt itse katsomassa.

Sitä vaan ihmettelen, että miksi tätä roskapostia on tullut laatikon täydeltä nimenomaan viime kuukausien hiljaiselon aikana. Aikaisemmin, kun kirjoittelin aktiivisesti, roskaa ei juurikaan näkynyt. Mikä logiikka tässä on? Bloggerin filtteri näyttää kyllä toimivan kiitettävästi, joten blogin puolella roskakommentteja ei juurikaan näy.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että onko tällainen roskaaminen todellakin kannattavaa? Ei kai kukaan oikeasti kuvittele jonkun suomea puhumattoman "vierailijan" tosissaan jättäneen kommenttia siitä, kuinka mielenkiintoinen tms. postaus on, ja sitten klikkaavan linkkiä, joka lupaa superhalpoja rannekelloja. Vai yliarvioinko ihmisten keskimääräiset älynlahjat? No, tarkemmin ajatellen ehkä kyllä...

Roskaamisesta puheenollen kevään edistyessä on nyt päästy siihen vaiheeseen, että talven aikana jostain ilmaantuneet roskat alavat pistää silmään. Minä jaksan vuodesta toiseen ihmetellä, mistä oikein ovat peräisin ne tyhjät, puolen litran limsapullot sekä muovikassit, joita meidän takapihalta löytyy talven jälkeen. Naapuriko niitä viskoo ympäriinsä?

6 kommenttia:

 1. Minulle taas tarjottiin parissa roskapostissa otsikon mukaan lainaa! Mistähän johtuu, että sinulle kelloja. Hmm. Ja kyllä niitä joku aina klikkailee, siksi ne yrittää.

  Joku käy aina talven aikana roskaamassa meidän pihan. Onneksi ei sentään muuta kuin risuja ja muuta puista pudonutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on risuja ja lehtiä, vaikka mielestäni haravoin kaikki lehdet pois syksyllä. Hiukan pitää vielä odottaa nurmikon kuivumista, ennen kuin voi haravoida.

   Olenkohan minä narissut jostain ajankäyttöongelmista, ja siksi tarjotaan kelloja avuksi?

   Poista
 2. Minullekin noita komennteja on tullut sen verran, että laitoin komma-moderoinnin päälle vissiin jo syksyn alussa. Tuota ihan samaa olen ihmetellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän tehdä sama... Tosin tällä hetkellä haitta on vähäinen, kun roskat tipahtavat automaattisesti roskakoriin.

   Poista
 3. Onko sulla se litania käytössä? En näe vielä kun en oo kirjoittanut kommenttia loppuun :D
  Mulla tuli yhteen aikaan tosi paljon spämmiä kommentteihin, oli pakko laittaa numerokoodivahvistus vaikka kännykällä niitä ärsyttävä onkin näpytellä, hetken tuli roskaa siitä huolimatta mutta nyt ei ole moneen viikkoon tullut.

  VastaaPoista
 4. Sanavahvistus? Ei ole. Taidanpa kokeilla, vaikka tiedän, että se monia ärsyttääkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...