perjantai 21. helmikuuta 2014

Mitä tulee lopun jälkeen?

Projektin loppu alkaa vähitellen olla käsillä ja saattaa olla aiheellista alkaa miettiä, mitä minulla olikaan tapana tehdä vapaa-aikanani silloin, kun kaikki aika ei mennyt läppärin näpyttelyyn. Tietyn tyyppisestä näpyttelystä on nyt jotenkin tullut tapa, pahoin pelkään. Kun on pari päivää pakollista taukoa, huomaan kaikesta huolimatta istahtavani koneen ääreen sillä asenteella, että nyt pitää tehdä tiedettä. Olen alkanut pelätä, että vieroitusoireet iskevät jonkin ajan kuluttua oikein kunnolla.

Mitä normaalit ihmiset tekevät silloin, kun ei ole mitään pakollista tekemistä? Muistuttakaapa mieleeni, jos viitsitte.

Rakas aviomieheni on alkanut ehdotella, että siivoaisimme, kun sitä ei kuulemma ole tapahtunut pitkään aikaan. Ainakaan suuremmassa mittakaavassa. Olen vastannut, että siivotaan sitten, kun projekti on valmis. Nyt ei ehdi. Pian tämäkin (teko)syy olla siivoamatta poistuu. En tosin ole varma, onko se ainoastaan positiivista.

Hiukan vielä pitäisi rutistaa, ihan hiukan.

11 kommenttia:

 1. Mitä normaalit ihmiset tekevät silloin, kun ei ole mitään pakollista tekemistä....?

  Jaaa-a.
  Siis silloin kun ei ole mitään pakollista tekemistä. Niin. Niiiii-in. Joo.
  Tuota... Jaa'a??
  Sopiiko jos mietin tätä jonkin aikaa. Juuri nyt en osaa vastata tähän. Piti kyllä vastaamani, nopeasti ajattelin kertoa että mitä minä teen kun ei ole mitään pakollista tekemistä. Laitoin sormet näpyttimille ja aloitin "viimeksi kun minulla ei ollut mitään pakollista tekemistä..." niin? Koska oli hetki jolloin ei ollut mitään pakollista tekemistä?

  HAH! Joulukuussa 1994, silloin se oli!! Jep. Ja silloin minä... join yksinäni, ihan itse itseni kanssa, kupillisen kahvia ja otin nokoset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Tässä voisi tietenkin ryhtyä vielä filosofoimaan, että miten käsitteet 'pakollinen tekeminen' ja 'ei mitään' määritellään. Ja kuinka paljon pitää kuunnella ja seurata ympäristön vaatimuksia sellaisten tekemisten suhteen, jotka eivät ole pakollisia Minun näkökulmastani, ainoastaan ympäristön mielestä. Vaikeaa, vaikeaa...
   Yksin kotona oleminen saattaa kuitenkin usein olla välttämätön edellytys. Pitää varmaan keksiä miehelle jokin kotoa pois vievä harrastus, jotta tällainen tilanne toteutuu.

   Poista
 2. Hyvää loppurutistusta,

  siivousta sitten kun on sen aika,

  ja no, ihmiset bloggaavat ja seikkailevat blogistaniassa, kun ei ole muutakaan tekemistä. Joten tervetuloa takaisin - sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminen taitaa aika pian olla jopa pakollista. Näyttää siltä, että kissat alkavat jo keventää talviturkkiaan. Pian on kissankarvaa kaikki nurkat täynnä :/ Voisiko sitä hyödyntää jotenkin??

   Niin joo, blogistan...

   Poista
 3. Ihminen on työntekoon tarkoitettu eläin jolla ei voi olla tilannetta missä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Tämän olen huomannut ainakin meillä, nimittäin jos istahtdan sohvalle niin jo vain alkaa tulikomentoja sataa sellaiseen malliin ettei tekeminen lopu seuraavaan puoleen vuoteen - menetelmän nimi on "Ällös anna äijäs levähtää" ja se on maailmalla hyvin suosittu, jopa niin suosittu että se on pakottanut miespuolisen väestön turvautumaan piristeisiin.

  Kun saat projektin valmiiksi - onnittelu jo näin etukäteen - niin älä tee mitään, älä edes siivoa vaan istua ihan hiljaa ja nauti olotilasta koska olet sen ansainnut. No, en kyllä pistäisi pahakseni jos näitä postauksia alkaisi ilmestymään (ja jos rouva tarkistaisi postilaatikkonsa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toi tulikomentokuvio toimii niin, että mies makaa sohvalla ja minä poikittain nojatuolissa.
   Sohva: tuotko mulle limsapullon jääkaapista.
   Nojatuoli: hae ite.
   S: annatko kaukosäätimen tosta pöydältä.
   N: kurota 10 cm lisää.
   S: et sä nyt vois, ettei mun tarvi nousta tästä.
   N: en.

   Ps. Viesti on luettu ja vastattu pari viikkoa sitten. Jos olet lähettänyt jotain lisää, ei ole tullut perille, ei edes roskapostilaatikkoon. Taitaa sinne jurtalle Kusti polkea vähän harvakseltaan ;)

   Poista
  2. Mitä!!
   En ole kyllä mitään huomannut vaikka olen tiiviisti katsellut joten pitääpä mennä kollaamaan uudestaan.

   Poista
  3. Ei ollut tullut perille eikä löytynyt roskaposteistakaan joten jos viitsisit vielä laittaa tuohon outopaimen@gmail.com:in lootaan niin olisin perin kiitollinen.

   Poista
  4. Kiitos!
   Viestiäkin tuli siinä laitettua..

   Poista
 4. Niin. Voi vaikka kellähtää sohvalle/mukavaan nojatuoliin ja ottaa hyvän kirjan käteen ja nauttia siitä. Toinen mahdollisuus on työläämpi: pue ulkovaatteet ja lähde kävelylle, muista kenkiin liukuesteet, nyt on (kai) talvi. Itse harrastan sitä avannossa käyntiä, mutta tohdinko ehdottaa sitä? Se on kyllä mahtavan tuntuista ja saa projektit unohtumaan:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan lukeminen ja kävely kuulostavat etäisesti tutuilta. Hmm... Sellaista olen varmaan joskus harrastanut. Avanto... *palelee jo ajatuksesta*

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...