sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aktiivisunnuntai


Onneksi tänään paistoi aurinko, niin ei tarvinnut istua sisällä surffaamassa koko päivää. Totta kai sitäkin olen tehnyt. Mihin seepra raidoistaan pääsisi... Tänään olen kuitenkin ollut ahkera ja tehnyt vaikka mitä! *taputtaa itseään selkään*

Ensin tartuin härkää sarvista ja pesin ikkunat. Enhän minä sitä ollut suunnitellutkaan kuin vasta noin (ainakin) kuukauden ajan. Tylsää hommaa, mutta nyt se on tehty, ja ikkunoista näkee taas ulos. Kissojen tassun- ja nenänjälkiä oli siellä täällä, kun on ikkunoista seurattu ulkomaailman tapahtumia. Joskus ulkona on jotain niin jännää, että melkein mennään lasin läpi, mutta minä, vaivainen ihminen, en näe mitään, vaikka kuinka yrittäisin katsoa. 

Sitten siirryin takapihalle, istutin yhden puskan siirrettyäni ensin toisen kasvin puskan tieltä toiseen paikkaan. Kitkin ja kuopsuttelin. Siinä meni huomaamatta pari tuntia. 


Sitten siirryin sisätiloihin kokkaamaan. Tänään oli kevyen ruuan päivä, sillä en jaksanut alkaa vääntää mitään aikaavievää. Kun miehen mieltymyksiä ei tarvinnut huomioida, tarjolle ilmestyi salaattia ja paahdettua ruisleipää. Olen joskus napannut varhaiskaalisalaatin ohjeen jostakin blogista, ja se on niin hyvää, että melkein jäi kuva ottamatta syömisen kiireessä. 

Salaattiin tulee:
  • yksi varhaiskaali
  • purkillinen kermaviiliä
  • n. 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl sinappia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • kovaksi keitetty kananmuna hienonnettuna

Varhaiskaali (vanha, tiivis kaalinpää ei käy) pilkotaan sopiviksi suikaleiksi. Kaikki muut ainekset sekoitetaan keskenään kastikkeeksi. Kaalisuikaleet ja kastike sekoitetaan yhteen. Helppoa ja nopeaa, ja sopii raikkaana hyvin vaikkapa grilliruuan lisäkkeeksi.

Kevyttä ateriaa tasapainottamaan tein vielä raparperipiirakan, josta piti oikein ottaa kuva todisteeksi, kun nykyään tulee leivottua mitään niin harvoin. Pidän leipomisesta, mutta jotenkin aika menee aina kaikkeen muuhun. Raparperit eivät edelleenkään ole omalta pihalta vaan kaupasta. Olen seurannut takapihan raparperin kasvua, ja kyllä siitä vielä tänä kesänä saadaan piirakka tai parikin vaikkei siitä kovin isoa pehkoa taida tulla. Istutin raparperin vasta viime vuonna, joten suurempi sato on toivottavasti odotettavissa tulevina kesinä. 

8 kommenttia:

  1. Minä kerään vielä inspiraatiota ikkunoiden pesuun.
    Pakko kertoa, että minun raparperi on jo toista metriä korkea ja kukkii!
    Tein jo raparperimehua ja pakastin kuutioina raparperia;)

    VastaaPoista
  2. Raparperimehu olisikin hyvää, mutta en taida viitsiä ostoraparperista ruveta keittelemään. Kaupan varret olivat vähän lötkistymään päin, mutta kelpasivat kyllä piirakkaan.

    VastaaPoista
  3. Kaupan varret olivat lötkistymään päin..;D
    Sinä ja sun vartesi mutta hei oikeesti, onnittelut puuhakkaasta sunnuntaista!
    Olet aikas tarmonpesä kun sille päälle satut, huomaan ma ja häveten tunnustan etten ole pessyt ikkunoita (se on mun homma eukon huonojen jalkojen takia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, kun sille päälle satun ;) Vielä kun joku pesisi lattiat...

      Poista
  4. Tuo kaaliohje näyttää mainiolta, täytyy kokeilla! Just bongasin joutilaan kermaviilipurkin jääkaapin perukoilta ja mietin mihin sen upottaisin. Nyt tiedän, joten kiitos!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, minäkin nappasin kaalisalaattin reseptin ... olen tehnyt melkein sama salaatia- mutta sinappin sijasta on ollut puristettua valkosipulia hiukan ja hiukan sokeria tai hunaja jos haluat . pikkisen suolakin ... ...
    Kaunis raparberipiirakka .. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalisalaatista voi varmasti tehdä monenlaisia versioita, kun maustaa kastikkeen vähän eri tavalla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...