sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Anteeksi...


...mutta saisinko huomionne, Rantakasvi ja Marjaana? Osallistun keväänetenemiskilpailuun tällä kuvalla tulppaanipenkistäni. Kuva on otettu tänään. Jos ei mitään yllättävää takapakkia tule, kukat alkanevat aueta tuota pikaa. Nämä tulppaanit ovat lämpimällä seinustalla ja toisella puolella taloa, varjossa, ollaan vielä aika kaukana tästä tilanteesta. 

Edelleen ihmettelen, mitä on tapahtunut krookuksille, joita on tässä samalla seinustalla. Niiden pitäisi kukkia ennen tulppaaneja, mutta tänä keväänä ei ole näkynyt vielä mitään. Kun suurennuslasin kanssa tutkin maata, sieltä löytyi kolme, noin puolen sentin mittaista versoa, jotka vaikuttivat krookuksilta. Niitä pitäisi olla paljon enemmän...

Raparperikin tunkee vähitellen ylös maasta, mutta koska sekin on siellä varjopuolella, piirakka-aineksia pitää odotella vielä jonkin aikaa.

11 kommenttia:

 1. Hittolainen, pitäisiköhän minunkin osallistua sillä lehdettö... ;D

  VastaaPoista
 2. Prassailet komealla tulppaanilla, siitä pisteet sulle. Minä johdan edelleen raparperikisaa;) Samoin eläin-osastoa, sen siilin ansiosta! ;D Ja lehtokotiloita löytyi eilen taasmuutama, lasketaanhan nekin?

  Rikkaruohojen kasvussa olen myös varmasti johdossa, koska katseltiin eilen, että marjapensaiden välistä pitää kohta ajaa ruohonleikkurilla noita korkeampia, vuohenputkien alkuja vai mitä lie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, lasketaanko linnut? Kuopus huusi tänä aamuna niin kovaa, että meinasin ajaa ojaan: "Kesä on tullut, tuolla on pääskynen!!!" (Se oli kyllä harakka, ja sitten meinasinkin ajaa ojaan kun nauratti niin tämä luontotuntemus, joka on ihan selvästi periytynyt multa.)

   Poista
  2. Rantakasvi, kaipa ne lehtokotilotkin pitää laskea ;) Minä en ole vielä löytänyt yhtään selkeästi hengissä olevaa, sen sijaan yhden espanjansiruetanan bongasin (ja tapoin) toissa päivänä.

   Marjaana, minä olen myös huono tunnistamaan lintuja, mutta pulun tunnistan. Sellaisen pesäteelmä on äänestä päätellen jossain lähistöllä :/

   Poista
 3. Voi pirskatti! Menen kuvaamaan tulppaanini heti töistä päästyäni (miksi tää nyt yht äkkiä kuulostaa jotenkin perverssiltä?) Mutta luulen, että olet johdossa tulppaanirintamalla.

  Hieno tuo on, on, on ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin hieno. Pian ne kukkivat täysillä :)

   Poista
  2. Säntäsin kotiin oman tulppaanini luokse ihmettä odotellen, mutta ei... Pakko suosiolla tunnustaa, että sun on pidemmällä.

   Mä tunnen muuten myös joutsenen, silloin kun en sekoita sitä kurkeen ;-)

   Poista
  3. Ja tunnen mä talitintinkin. Niitä on tässä parveillut talven mittaan, mutta nyt ovat kadonneet. Sekin on kai lähestyvän kesän merkki.

   Poista
  4. Olette te varsinaisia lintutieteilijöitä;D

   Olen harrastanut lintujen bongailua joskus nuorena ja siitä jäi kiinnostus (ja lintukiikarit). Luulen kyllä, että lintujen tunnistuslajissa pärjään teille;DD

   Poista
  5. Minut voitat aivan varmasti. Pikkulinnuista taidan tunnistaa melko suurella varmuudella noin kolme... sillä ei paljon bongailla. :/

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...