perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kultainen nuoruus

Nappaan Marjaanalta kysymykset, jotka hän oli ottanut Nollavaimolta, ja muistelen vanhoja. Sitä tikulla silmään ja niin edelleen, mutta kerran se vain kirpaisee.

1. Ensimmäinen paras kaveri?
Naapurin VP, pari vuotta vanhempi poika, jonka kanssa jostakin syysta olimme alle kouluikäisinä kuin paita ja peppu.

2. ...elokuvakokemus?
Oletan nähneeni elokuvia myös nuorempana, mutta ensimmäinen todella mieleen jäänyt kokemus oli kuitenkin noin kymmenen ikävuoden tienoilla. Näin videolta 80-luvun alussa Tähtien sodan, joka teki huomattavan suuren vaikutuksen. Olin aivan myyty.

3. ... ulkomaanmatka?
Hiukan alle kouluikäisenä vanhempien kanssa Tukholmassa. Matkustettiin laivalla ja vietettiin päivä kaupungilla. Muistan vanhankaupungin ja hurjan pitkät liukuportaat alas metroon.

4. ...bändikeikka/konsertti/festarikokemus?
Olin erilainen nuori, enkä harrastanut tällaista ollenkaan. Soitin pianoa ja ihailin Mozartia. Ensimmäistä kertaa konsertissa, oikein lipun ostaneena, taisin olla Pori Jazzeilla 20+ -vuotiaana. Ai niin, jos sellainen lasketaan, niin olinhan minä ollut kaupunginorkesterin konsertissa pari kertaa kouluikäisenä. Omasta aloitteestani.

5. ...ravintolailta?
En muuten harrastanut tätäkään lajia ennen kuin sitten opiskeluaikoina. Eka kerta ravintolassa oli kuitenkin penkkari-iltana. Minä ja bestikseni pysyttelimme alkoholittomalla linjalla.

6. ...suudelma? Tarkenna.
Olin noin 3-4-vuotias, kun VP (ks. kohta 1) pussasi minua poskelle. En suostunut pussaamaan takaisin. "Kunnollinen" suudelma, johon osallistuin myös itse, sai sitten odottaa viitisentoista vuotta, ja vastapuolena oli ensimmäinen poikaystäväni. Tämä historiallinen tapahtuma sattui pimeällä polulla yliopistonmäellä illalla viimeisen luennon jälkeen.

7. ...salainen rakkaus?
Ari, joka oli samalla luokalla lähes koko kouluajan. Tapasin Arin muutama vuosi sitten monen vuoden tauon jälkeen, ja täytyi todeta, että oli se edelleen aika ihana. Ja varattu, kun taas minä olin silloin vapaalla jalalla.

8. ...harrastus?
Pianonsoitto.

9. ...oma koti?
Jos jätetään soluasuminen pois laskuista, niin ensimmäinen oma huusholli, jota en jakanut kenenkään kanssa, oli yksiö Turun Ylioppilaskylässä. Ensimmäisessä itse omistetussa asun nyt. Ostimme rivitaloasunnon kaksi vuotta sitten, ja kolmantena pyöränä on vielä pitkään mukana pankki.

10. ...työpaikka?
Ensimmäinen kesätyöpaikka oli seurakunnan kesäkerhon apuohjaajana. Ensimmäinen vähän pitkäaikaisempi työ oli, kun jäin intin jälkeen vielä vuodeksi töihin sopimussotilaana kouluttamaan varusmiehiä.

11. ...lukemasi blogi?
Aivan ensimmäinen taisi olla "Hoidon tarpeessa", jonka kirjoittajan tunsin, muttemme siihen aikaan olleet enää aktiivisesti yhteydessä. Blogi kertoi hiukan päälle kolmikymppisen Annukan kaksi vuotta kestäneestä taistelusta rintasyöpää vastaan. Se oli varsinkin loppua kohden aika raastavaa luettavaa. Blogi on suljettu, mutta tekstit on julkaistu kirjana.

Että tällainen oli se kultainen nuoruus... Kultaisuudesta voi kyllä olla montaa mieltä, ja jos saisin palata nuoruuteeni, niin ajankohta ei missään tapauksessa olisi teini-ikä.

Niin, ja en sitten kuulunut seurakuntanuoriin tms., jos joku alkoi sitä epäillä ylläolevan perusteella. Olin muuten vaan vähän erilainen nuori. Ja vanhemmillani oli kaiken mahdollisen negatiivisen suhteen vilkkaampi mielikuvitus kuin minulla itselläni oli edes kiinnostusta, joten lieka oli aika kireällä. Minua nuorempi siskoni sai enemmän vapautta varmaankin sen vuoksi, että minä en ollut hölmöillyt.


10 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Olen painellut vääriä nappuloita ja poistanut kommenttisi :(

   Poista
  2. Ei se mitään, tuskin olet mitään maailman kirjallisuuden klassikkoa sensuroinut. Muistaakseni kiittelin sua siitä että nappasit haasteen ja kehuin, että on mukava huomata, että meitä on muitakin, jotka viettivät penkkari-illan limsan voimin.

   Poista
 2. Samat sanat, kiva oli näitäkin nuoruusmuistoja lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin asioiden kohdalla toivoisin kyllä muistinmenetystä :P

   Poista
 3. kiitos, kun tykkään lukea, te osatte hyvin kirjoittaa ja mielenkiintoisella tavalla avaudua. Ihana kun saa tutustua enemmän ihmisiin , kyllä se ensimmäinen suudelma otta aina suu hymyilemään .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa, Nata, vastaisit näihin samoihin kysymyksiin ;)

   Poista
 4. Onneksi tunnustit Nollikselle itse ettei tarvinnutsitä erikseen vaatia :D
  No, ehkäpä sitä voi sitten toivoa s-postiin ilmestyvän sen director cut - version joka sisältää leikkaamatonta materiaalia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimin ovin ja kortein tässä mennään ;D
   Eikös sitä sanota, että toivossa on hyvä elää... ;)

   Poista
  2. Joopa joo mutta sen sanon mitä odotan koska olen huomannut ettei ole tarvinnut pettyä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...