sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lukko

Viikonloppu alkaa olla takana ja hyvä niin. Nämä lapselliset viikonloput ovat joskus aika rasittavia, kun suurimman osan ajasta muuten on tottunut olemaan aikuisten kesken.

Tänä aamuna, siis sunnuntaina, havahduin hiukan ennen kahdeksaa ja lähdin siinä aikani kuluksi käymään vessassa. Matkalla sinne havaitsin, että bonuslapsi oli jo hereillä ja istui keittiössä pelaamassa jotain nettipeliä. Älkää kysykö mitä. Minä olen niistä ihan pihalla, mutta tätä pelataan kaverien kanssa kuulokkeet korvilla. Joku muukin oli siis yhtä aamuvirkku kuin bonuslapsi.

Takaisin sänkyyn könytessäni ihmettelin miehelle, että montako tuntia perillisensä on jo mahtanut olla hereillä. Mies ei reagoinut sillä hetkellä mitenkään, mutta nähtävästi korvaan tulleet ääniaallot olivat kuitenkin muuntuneet impulsseiksi, jotka olivat sitten pikkuhiljaa madelleet kuulohermoa eteenpäin kunnes ne noin vartin päästä saavuttivat miehen tajunnan. Silloin mies heräsi ja lähti saman tien komentamaan jäkikasvuaan lopettamaan pelaamisen. Siellä kuului käytävän keskustelua peliriippuvuudesta ja muusta mukavasta. Keskustelua tehokkaampi keino voisi kyllä olla pistää kaikenlaiset pelivälineet lukkojen taakse.

Illalla miehelle iski rauhattomuuden puuska. Olisi kuulemma pitänyt lähteä jonnekin tekemään jotakin. Tarkempaa tietoa en onnistunut nyhtämään. Minua taas ei voisi sunnuntai-iltana seitsemän jälkeen vähempää kiinnostaa lähteä 'jonnekin' tekemään 'jotakin'. Tällainen perustylsä, keski-ikäinen rouvashenkilö kun olen. Teki mieli laittaa ulko-ovi takalukkoon ja piilottaa avain, mutta mies onneksi uskoi, kun ilmoitin aikovani valittaa taukoamatta, jos minut väkisin raahataan 'jonnekin' tekemään 'jotakin'.

Nyt sitten istutaan kotona telkkarin äärellä, ja mietiskelen, mistä tähän hätään saisi jääkaapin oveen lukon, jotta se ei tyhjene aamuun mennessä.

Kyllä olisi lukoille tarvetta tässä huushollissa.


4 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu yksi kans, jota ei kirveelläkään saisi sunnuntai-iltana jonnekin tekemään jotain. Silloin ei ole kotisohvan voittanutta - pitää kerätä voimia tulevan viikon koitoksiin.

  Ja lukko jääkaapissa olisi hyvä meilläkin, lähinnä kyllä siksi, etten minä keräisi kaikkia lanteilleni. Itsekurini on ameeban luokkaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua alkaa aina välillä epäilyttää, että jos tolla siipalla onkin vaikka ADHD. Semmoista menoa ajoittain... Tai sitten mulla itsellä on sen vastakohta.

   Poista
 2. :D Bonuslapsi on kyllä niin mainio ilmaus että se on pakko laittaa korvan taakse ja suonet anteeksi plagioimiseni. Kaikkia muita nimiä olen kuullut mutta tämä bonuslapsi on oikeastaan neutraalilla tavallaan kaunis, se ei pilkkaa vaan ilmoittaa objektin olemassa olon ;D

  Mua ei koko viikonloppuna oikein huvittanut tehdä yhtään mitään mutta oli pakko, pyhistä lupauksistani huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plagioi rauhassa, ei ole minun keksimäni ilmaus. Ja onhan se aika kuvaava.
   Ei muakaan olisi huvittanut tehdä mitään, mutta näinä lapsellisina viikonloppuina on pakko edes hiukan aktivoitua. Su ilta on sitten eri asia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...