sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kiireetön

Olin suunnitellut itselleni kiireettömän viikonlopun. Sellaisen, että mitään ei ole pakko tehdä, mutta on paljon aikaa tehdä kaikenlaista mukavaa ja rentouttavaa. Ulkoilla, vaihtaa kukkamullat, katsella telkkaria ilman taistelua kaukosäätimestä - eikä mitään velvollisuuksia. No, jokainen nyt voi kuvitella, mitä kaikkea voi tehdä parilla päivällä ihan omaa aikaa, kun mies on poissa häiritsemästä kiireetöntä eimitääntekemistä.

Ja katin kontit! Hyvin alkoi jo perjantaina, kun päätin tuppautua ruokaostoksille samaan aikaan kuin kaikki muutkin. Toisen hyvän lähtökohdan antoi ostoslistan puuttuminen. Lopputulos? Hermostuminen tungokseen ja kaupan käytävät kärryillään tukkiviin ihmisiin. Ostoskassin sisältökin oli sitten mukainen, että ilmiselvästi hermoja oli tarkoitus rauhoittaa: mansikoita (vaikka tiesin, etteivät ne maistu miltään tähän aikaan vuodesta), sushia, tuorepastaa ja pestoa, suklaamuffinsseja, suklaakastiketta (jäätelöä oli jo kotona). Alun perinhän olin suunnitellut, että syön kevyesti ja terveellisesti, mutta se siitä suunnitelmasta.

Lauantai alkoi lupaavasti, kun löysin itseni kuntosalilta jo ennen puolta päivää, mutta sen jälkeen onnistuin taas eksymään kauppohin, joista ei tällä kertaa löytynyt mitään. Ja tällä kertaa oli sentään oikein ostoslista, jolle oli kerätty tuikitarpeellisia asioita. Lisää suklaata, sitä löytyi. Se tosin ei ollut listalla. Loppuaika viikonlopusta menikin sitten pyykkiä pestessä ja muita turhanpäiväisiä kotitöitä hoitaessa. Ei ihan alkuperäisen suunnitelman mukaista. Sunnuntaita sentään pääsin, kun olin ennalta sopinut, ystävän kanssa käymään läpi viimeaikaiset juorut. Se vähän helpotti.

Mikä kumma siinä on, että aika lipsahtaa johonkin aivan muuhun kuin pitäisi? Joskus tuntuu siltä, että kaikkein stressittömintä ja tuottoisinta olisi kuitenkin suunnitella minuuttiaikataulu ja seurata sitä sen sijaan, että ajautuu tilanteesta toiseen. Ja huomenna pitää taas mennä töihin tuhlaamaan aikaansa johonkin, joka on minun näkökulmastani lähinnä, no, ajan tuhlausta. Parempaakin tekemistä olisi. Esimerkiksi se kukkamultien vaihtaminen, joka on edelleen tekemättä.


11 kommenttia:

 1. Voi ei, ehkä sun pitää nyt viettää sitä kiireetöntä aikaa siellä töissä, kun viikonloppuna ei onnistunut ;-)

  Mullat ehtii myöhemminkin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleva viikko tuurataan lomailevaa kollegaa oman työn ohella. Toisaalta myös pomo on poissa, joten taidan vetää viikon minimipanostuksella ;)

   Poista
 2. Ne mullat... on pahus vie kaupassa. Kiitti muistutuksesta!

  VastaaPoista
 3. Sä olet uksinkertaisesti liian energinen. Sun pitäisi päästä tekemään sellaista minkä jälkeen ei totisesti jaksa tehdä mitään, ei vaikka miten haluaisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..yksinkertaisesti..

   Poista
  2. Eiköhän tämä ylimääräinen energia sitten tule kulutettua, kun puutarhanhoitokausi kohtapuoliin alkaa ;)

   Poista
  3. Taidankin tulla tähtäilemään sun istutuspuuhiasi;)

   Poista
  4. Vai tähtäilemään... Voin keksiä sullekin jotain oikeaa tekemistä ;)

   Poista
 4. Multapussit odottaa minullakin, että pääsisivät ruukkuihin. Vai pitäiskö sanoa, että kukat odottavat uutta multaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ainakin niin päin, että kukat ovat selvästi uuden mullan tarpeessa. Elättelen toivoa, että jotkut niistä nostaisivat lehtensä vähän pystympään, kun saavat tuoretta "ruokaa".

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...