sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tuhti

Seurojentalolla alkoi olla jo tungosta, vaikka tanssit olivat vasta alkamassa. Naiset olivat ryhmittyneet yhdelle puolelle salia, miehet toiselle, ja katselivat sieltä toisiaan arvioivasti.

Aino ja Fanni seisoivat vierekkäin ja tarkkailivat sisääntulijoita.
- Muistatko sen pitkän vaalean miehen, joka tanssitti minua viimeksi? Hän lupasi tulla tänäänkin, mutten näe häntä missään, kuiskutti Aino ystävälleen.
- Kyllä kai hän tulee, jos kerran lupasi. Ja jos ei tule, onhan tuossa mistä valita uusi, naurahti Fanni. - Mutta katsopas tuota Mattilan Emmaa! Niin se taas keinuttelee lanteitaan tuossa miesten edessä.

Aino katsoi Fannin osoittamaan suuntaan. Emma käveli kohti naisten riviä muttei pitänyt mitään kiirettä. Katseli miesten suuntaan, hymyili, nyökkäili tutuille, esitteli itseään. Emma ei ollut lihava, mutta aika tuhti kuitenkin. Oli lanteet, joita keinutella niin, että kretonkimekon helmat heilahtelivat, ja rinnatkin kuin kaksi pikkuporsasta.

Siinä oli nainen, joka käänsi monen miehen pään ohi kulkiessaan. Emäntäähän täällä oli moni etsimässä itselleen, ja Emma näytti paitsi hyvältä synnyttäjältä myös vahvalta työihmiseltä. Ja olisihan siinä myös hauskaa sänkykamariseuraa, kun oli, mihin tarttua. Moni muu nuori nainen katseli Emmaa kateellisena.

- Voi, miksen minäkin ole tuollainen, huokasi Fanni. - Näin laihasta miehet luulevat vielä, että on jotain vikaa.
- Voi voi, kyllä me molemmat olemme niin laihoja, että varmaan kuolemme pian, säesti Aino.
- Niin se äitikin sanoo, että minun pitäisi lihota. Muuten voi vaikka keuhkotauti iskeä, ja se on sitten menoa.


14 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvällä tavalla kantaa ottava kirjoitus painonhallintaan. Niin minä sen ymmärsin. Ajat ovat ennen olleet aivan päinvastaiset kuin nykyään, naisihanteen "kriteerit" tuntuvat ainakin olleen terveemmät mitä tänä päivänä.
  Naurattti tuo lopun dialogi, melkein kuulin ne huokaukset ja sen valittavan äänensävyn. :)

  VastaaPoista
 2. Niin ne ajat muuttuu ja kauneus- ja terveysihanteet :)
  Mahdoitkohan muuten huomata linkin, jonka askartelun eilisen juttusi kommenttiin? Liittyy aiheeseen.

  VastaaPoista
 3. näin on että kun olet laiha- haluaisit olla lihavampi ja päinvastoin ei ne naiset ikinä ole tyytyväisiä mistäkin ... Kiva tarina, kuten kaikki sun tarinat ... kiitos taas hyvästä mielestäni

  VastaaPoista
 4. olisin vieläkin pyytänyt apua semmoisesta ... kun mun kommentini kohdalla on harma kuva, kun olisin haamu . Osasitko opasta, miten saan sinne oikean kuvan? en halua olla haamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa blogiasi ja jätin vastauksen sinne :)

   Poista
 5. Näin jossain mainoksen jostain vuodelta kivi ja keppi. Siinä kerrotaan, että nauttimalla sitä tiettyä tuotetta (jonka nimeä en muista) voi lihota neljässä viikossa 12 kiloa. Mahtaisikohan sellaiselle tuotteelle enää olla edes markkinoita? No anorektikot, mutta kun näkevät itsensä joka tapauksessa lihavina, niin ei ne nyt kai lihota halua.

  VastaaPoista
 6. Muistelen nähneeni samanlaisen mainoksen. Missä vaiheessa tämä homma oikein kääntyi päälaelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin googlelta naisihanteista. Löysin sen mainoksenkin uudelleen samalla. Sanovat sen olevan Kotiliesi-lehdestä ja vuosikymmenen olleen jotain 1920. Onko Kotiliesi niin vanha lehti? :o

   Taitaa olla niin, että meidän pitää syyttää kaikesta Twiggyä, koska maailma ymmärsi hänet selvästikin väärin. Twiggy oli tikku, siitä ei pääse mihinkään, mutta hän olisi halunnut sanoa maailmalle, että jokainen on kaunis ja arvokas sellaisena kuin on. Muotimaailma tahtoi tehdä hänestä naisihanteen 60-luvulla. Kait? http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Vartalosta+vartaloon/1135224593296

   Muotimaailmaa siitä joka tapauksessa on syyttäminen. Onneksi on alettu yhä enemmän puhua päinvastaista, vaikka mainoksissa monesti edelleen keikkaroivat ne laiheliinit. Ninja Sarasalo on silti aikast loistotyyppi ja on kelvannut malliksi lihomisen jälkeenkin: http://www.vogue.it/en/vogue-curvy/seen-in-vogue/2012/06/ninja-sarasalo

   Tästä se ehkä lähtee oikeaan suuntaan.

   Poista
  2. Ajattele, että juuri ennen Twiggyn esiinnousua maailma palvoi Marilyn Monroeta, jolla oli reilusti muotoja (vaatekoko muistaakseni 42). Eikä Brigitte Bardotkaan mikään täysi riuku ollut. Mutta tulee mieleeni, että onko tässä sitten kyseessä laajempikin naiskuvan muutos, jossa naisellisuus (miesten silmän miellyttäminen) unohdettiin ja tilalle tuli naisten vapautuminen.
   Samaa mieltä siitä, että nykyinen keskustelu vääristyneistä ihanteista ja photoshoppaamisesta ja toivottavasti ideaalin muutos on tervetullutta.

   Poista
  3. Totta! En huomannut yhtymäkohtaa. Eikö naiset vois olla vapaita muuttumatta riutuneen näköisiksi? Eli pitäis saada naiset taas haluamaan miellyttää miehiä.

   Poista
  4. Niin, siis siinähän se ero taitaa kärjistyä. Marilyn ja Brigitte olivat seksisymboleita, kun taas Twiggy oli vaateripustin. Tosin huippumuotisuunnittelijoissa on myös miehiä, mutta ne eivät tainneet katsella Twiggya muuten kuin siinä mielessä, että vaatteet näyttävät hyviltä.
   Jos mennään oikein asioiden lähteille, niin kyllähän sellainen hiukan rehevä (ei liikaa) nainen on se luonnon ideaali. Ja nykyäänhän vähän väliä julkaistaan erilaisia tutkimustuloksia, joiden mukaan kohtuullinen "rasvakerros" suojelee naisia erilaisilta sairauksilta. Ja kaikki naiset varmaan tietää, miten kehon rasva (paremminkin sen puuttuminen) vaikuttaa esim. hormonitoimintaan.

   Poista
 7. Oletpa muuten oikeassa, tosiaan ihan kuin nämä ystävykset jatkaisivat keskusteluaan aika monen vuoden jälkeen yleisessä saunassa minun blogissani!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...