tiistai 12. helmikuuta 2013

Pettävä arkistointijärjestelmä

Tänään ei tule hersyvän helmikuun teemapostausta, koska juuri nyt ei irtoa. Päivän aiheesta voisi hyvinkin saada jotain irti, mutta energia on mennyt tekstin pohtimisen sijaan johonkin aivan muuhun. Olen nimittäin tämän illan aikana kääntänyt talon ylösalaisin - ja takaisin oikein päin - etsiessäni erinäisiä papereita.

Periaatteessa minulla on ihan hyvä arkistointijärjestelmä, ja jopa muistan melko suurella tarkkuudella, minne olen lykännyt paperit jemmaan. Ongelman tuottaa kuitenkin se, että nyt tarvittavat paperit ovat kertyneet viimeisten neljän vuoden aikana, ja sinä aikana olen muuttanut kahdesti. Osa papereista oli siis edelleen muuton tai jopa molempien muuttojen jäljiltä sekatavaralaatikoissa, joita olen suunnitellut purkavani jo parin vuoden ajan.

Laatikoita ja nurkkia penkoessa tuli pakostakin mieleen, että mikä ihmeen tarve ihmisellä on säästää kaiken maailman lippusia ja lappusia. Nämä nyt haussa olleet paperit, joista ilmeisesti löytyi suurin osa - missähän ne loput ovat... - olivat ehdottomasti säästettäviä, mutta niiden lisäksi vastaan tuli vaikka mitä. Vanhoja veroilmoituksia, kodinkoneiden takuulappuja ja käyttöohjeita, nykyisen työpaikan työsopimus, jonka olinpaikkaa olen arvuutellut jo jonkin aikaa. Dokumentteja, joita en edes tiennyt säästäneeni. Ja dokumentteja, jotka isäni on arkistoinut 1980-luvulla ja antanut mapin mukaani, kun parikymmentä vuotta sitten muutin omaan talouteen. Niillähän alkaa olla jo historiallista arvoa!

Olen lievästi sanottuna räytynyt tämän paperisavotan jälkeen. En edes käynyt läpi jokaista paperia, vaan ainoastaan silmämääräisesti heittelin yhteen kasaan kaiken, joka jollakin tavalla näytti liittyvän asiaan. Toivottavasti siitä kasasta sitten huomenna löytyvät juuri ne paperit, joita tarvitaan asioiden selvittelyyn.

4 kommenttia:

 1. Ei mikään ole niin raivostuttavaa kuin tuo homma! Tein tässä takavuosina sellaisen suuroperaation että poistin kaikki vanhat laput, arkistoin jokaisen tarpeellisen muutamiin mappeihin ja siitä asti olen sairaalloisen tarkasti vahtinut ettei mitään ylimääräistä pääse kertymään. Sympatiat sulle ja toivottavasti loputkin löytyy. <3

  VastaaPoista
 2. Mistäs sen siinä kertymävaiheessa tietää, mikä on ylimääräistä sälää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärrh! Tajusit kyllä mitä meinasin; esim.käyttöohjeet (niitä ei kukaan lue ostamisen jälkeen) ja muut vastaavat. Et sinäkään säilytä kahden euron arvoisen himmelin takuulappua koska sen hajonneen vaihtaminen uuteen maksaa matkakuluina enemmän kuin mitä itse laite...

   Poista
 3. Juu en säilytä mitään kahden euron lappuja, mutta nyt koostetussakin paperikasassa on sellaista materiaalia, joka ilmaantumishetkellään silloin joskus tuskin olisi tuntunut tärkeältä, jos olisin asiaa ryhtynyt pohtimaan. Sen puoleen hyvä, että olen pistänyt miettimättä kaiken talteen. Ja ainakin tänään kasasta löytyi kaikki, mitä pyydettiin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...