lauantai 16. helmikuuta 2013

Eilen

Eilen oli hyvä päivä. Koska oli perjantai.

Minua on väsyttänyt koko viikon aivan ennenkuulumattomasti, mutta perjantaina aloin piristyä. Joka aamu olen herännyt väsyneenä. Yleensä  ensimmäinen havahtuminen on tapahtunut jo ennen herätyskellon soittoa, koska kissa on päättänyt olla aamuvirkku. Olen vielä jatkanut nukkumista sen jälkeen, kun olen painavasti kehottanut kissaa siirtymään muualle. Olen jatkanut nukkumista hetken vielä senkin jälkeen, kun kello on soinut. Sitten on ollut pakko nousta ja lähteä nyrkkipajalle.

Pahin päivä oli torstaina, kun lähes nukahdin istualleni työni ääreen. Oli pakko nousta ja lähteä mukamas toimittamaan jotakin asiaa. Mietin, huomaisiko kukaan, jos menisin tyhjään toimistoon tai vessaan lukkojen taakse nukkumaan puoleksi tunniksi. Todennäköisesti joku huomaisi ja panisi pahakseen. En siis tehnyt sitä, vaikka mieli todellakin teki. Neljän aikaan alkoi kaduttaa, että olin sopinut iltamenoja ja vieläpä suoraan töistä sen sijaan, että olisin voinut vain mennä kotiin ja vaipua koomaan pariksi tunniksi. Illalla, kun vihdoin ja viimein pääsin kotiin, aivotoiminta oli jotakuinkin loppunut, joten käytännössä olin koomassa jo ennen kuin kaaduin sänkyyn.

Mutta eilen ei jostain syystä väsyttänyt ollenkaan niin paljon kuin muina päivinä. Siitä huolimatta, kun joku kysyi viikonlopun suunnitelmistani, sanoin aikovani nukkua. Mitenköhän sitä pystyisi ja ehtisi nukkumaan riittävästi myös viikolla? Kymmenen tuntia vaikuttaisi olevan optimaalinen pituus kunnon yöunille.


7 kommenttia:

 1. Kymmenen tuntia? Kuulkaapas kaunis rouva, teillä on aivan pitkiä nuo unet ja siksi se väsymys iskeee. Ihan totta, jos liikaa nukkuu niin siitä menee kropan sisäinen unirytmi ( = unen tarve)samalla tavalla sekaisin kuin liiasta valvomisestakin.

  VastaaPoista
 2. Sanoin, että kymmenen tuntia OLISI sopiva aika, mutta eihän se viikolla onnistu. Ja miten niin liian pitkä, jos kerran nukuttaa? Oikeasti olen ollut kuin nukkuneet rukous koko viikon. Siihen on jo ulkopuolisetkin kiinnittäneet huomiota, mitä ne eivät tehneet syksyllä, kun viimeksi hiukan väsytti.

  VastaaPoista
 3. No okei,olisi sopiva aika. Liekö kevät väsymystä tai oletko ollut huonolla syömisellä tms?
  Mulla ainakin noiden lääkkeiden myötä meni joksikin aikaa ruokahalu ja se teki uneliaaksi antamatta kuitenkaan unta.

  VastaaPoista
 4. Ehkä se on kevätväsymystä, ehkä työperäistä v-tusta ja turhautumista taas vaihteeksi :/

  VastaaPoista
 5. Höh, kurjaa pitempään vaivatessa ja vielä kurjempaa kun ei pysty auttamaan mitenkään.

  VastaaPoista
 6. Sekin auttaa joskus, että saa sympatiaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...