sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mitäs mieltä olette?

Kuunneltiin ja ihmeteltiin (minä ainakin) esiteinin juttuja taas vaihteeksi. Pojalla oli mitä ilmeisimmin mieltä painavia asioita, joista on hyvä jutella isän kanssa nähtävästi siksi, että isällä on usein vähän erilaiset näkemykset asioista kuin äidillä.

No, ensinnäkin tuli jotenkin puheeksi, että esiteinin äiti oli taannoin toivonut ja saanut pesismailan synttärilahjaksi. Mieheni exä EI pelaa pesistä eikä kuulemma ole siitä nytkään innostunut. Mutta sille mailalle oli kuitenkin tarvetta. Esiteinin mukaan äitinsä säilyttää pesismailaa sängyn vieressä käden ulottuvilla siltä varalta, että joku murtautuu taloon keskellä yötä. Listätiedoksi teille lukijoille, että talossa on myös aikuinen mies, joka oletettavasti nukkuu samassa sängyssä talon rouvan kanssa, joten mistään yksinäisestä ja sen takia pelokkaasta naisparasta ei ole kyse. Talo taas sijaitsee mukavalla ja rauhallisella alueella, jossa naapurit ovat lähellä.

Tässä vaiheessa juttua minä jo aukaisin suuni kommentoidakseni jotakin, mutta tunsin sitten mieheni kyynärpään kylkiluideni välissä ja tulkitsin sen painokkaaksi kehotukseksi olla sanomatta mitään. Kysyin sitten myöhemmin mieheltä, että mahtaako juttu pitää paikkansa, vai jutteleeko esiteini omiaan. Tällä lapsukaisella on kyllä huumorintajua... Mies oli vakuuttunut siitä, että asia on niin kuin esiteini sanoo. Jos kyseessä olisi vitsi, se olisi kyllä käynyt ilmi, koska pokan pitäminen ei ole esiteinin vahvoja puolia silloin, kun vitsejä kerrotaan.

Toinen asia, joka ilmeisesti vaivaa esiteiniä äidin pesismailaa enemmän, on se, että äiti ei päästä häntä yksin kauppaan. Äiti pelkää, että joku sieppaa esiteinin. Kyseessä on ikäisekseen fiksu kuudesluokkalainen, kauppaan on puolitoista kilometriä pyörätietä pitkin ja asuinpaikka on rauhallinen pikkukaupunki, jonka rikostilastoissa ei lapsenkaappauksia tai katoamisia esiinny.

Olen tietenkin aikaisemmin kuullut miehen juttuja exästään, ja pitänyt niitä ainakin osittain liioiteltuina, mutta kun esiteini aivan vakavissaan kertoo tällaisia asioita äidistään, en tiedä mitä minun pitäisi ko. ihmisestä ajatella. Eikö tämä nyt kuulosta vähän liioitellulta varovaisuudelta? Tai suorastaan lievältä vainoharhaisuudelta?

* * * * *
Kuinka saisin rikki kookospähkinän? Itse asiassa se oli aika helppoa, kun googlasin ohjeet netistä, enkä alkanut miehen ja esiteinin ehdotuksista huolimatta heitellä pähkinää seinään tai talon katolta asfaltille tms. Nyt pitäisi vielä keksiä, minkälaisiin kokkauksiin kookospähkinää voisi käyttää. Onko kenelläkään ideoita? Se valkoinen kerros pähkinän sisällä näyttää kyllä maistuvan minulle sellaisenaankin, mutta kun arvelen siinä mahdollisesti olevan aika paljon rasvaa, niin sen voisi kyllä kuluttaa jollakin muullakin tavalla kuin suoraan kitaansa heittämällä.

17 kommenttia:

 1. Kookospähkinää en ole ikinä kokeillut kokonaisena, joten siitä en tiedä mitään. Lapsiakaan minulla ei ole, mutta väkisin tässä kylällä niitä tulee seurattua. Lähikauppaamme Siwaan on noin 5 kilometriä. Tie on aika hankala, autoja kulkee ohi, pientareet ovat pienet, eikä tietenkään ole mitään kevyen liikenteen väylää kuin vasta isoimmalla tiellä noin kilometri ennen kauppaa. Tässä lähellä asuu kuudesluokkalainen tyttö, hän käy fillarilla tuolla kaupassa. Ja olen siellä muitakin hänen kavereitaan nähnyt, en tiedä sitten millä tulivat. Busseja ei kulje, joten fillarilla varmaan. Että näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole koskaan ennen ostanut kookospähkinää, mutta nyt en kyennyt hillitsemään itseäni, kun sellainen sattui silmiini juuri sillä hetkellä, kun mietin, että mitä ostaisin. ;)

   Ymmärrän, jos on monta kilometriä autotien piennarta, että silloin saattaa olla aiheellista olla päästämättä lasta yksin liikenteeseen. Mutta tässä tapauksessahan liikenne ei ollut se ongelma äidinkään mielestä...

   Poista
  2. Liekö tämä ex-rouva suurikin miljonääri kun kidnapopausta pelkää? ;DD

   Poista
  3. ...kidnappausta... olipas vaikea sana.

   Poista
  4. Tietääksemme ei ole miljonääristä kyse. Valitettavasti tässä taitaa olla kyse jostain muusta.

   Poista
 2. Et tarvinut dynamiittia niin kuin M.A.Numminen?

  Minä olen sitä mieltä, että kuudesluokkalainen on aivan tarpeeksi suuri käymään yksin kaupassa noissa kuvailemissasi olosuhteissa. Pesismaila herättää ihmetystä minussa myös. Myönnän, että meillä äiti-ihmisillä on irrationaalisia pelkoja, mutta on eri asia ajatella ja työstää niitä kun kertoa (ja siirtää) ne myös lapselle. Tunsin Helsinginaikoinani yhden hysteerisen naisparin, joiden lapset rupesivat pelkäämään mm. sitä, että oma äiti työntää heidät metron alla, kun olivat joutuneet kuulemaan kaiken mahdollisen, mitä Hesassa nyt voi kuvitella lapsille tapahtuvat.

  Tasapainottelu voi olla vaikeaa, mutta omia pelkojaan ei kyllä pitäisi lapselle siirtaää, se on ainakin selvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei dynamiittia ;) Ensin ruuvimeisseli (tai vastaava) pähkinän päässä olevasta pehmeästä "silmästä" läpi ja kookosvesi talteen. Sitten KEVYESTI vasaralla naputellen "päiväntasaajaa" ympäri, kunnes pähkinä halkeaa.

   Esiteini jutteli itse asiassa enemmänkin äitinsä ajatuksista, ja ne jutut vain vahvistavat kuvaa, että äidin pelot lapsiensa (2) suhteen ovat saaneet vallan tavalla, joka ei ole enää aivan tervettä. Esiteini on jo siinä iässä, että ymmärtää mitä aikuiset puhuvat ja ihmettelee näitä juttuja, mutta onneksi voi puhua niistä isänsä kanssa. Siinä kaupassakäyntikiellossa esiteiniä tosin taitaa eniten kismittää se, ettei saa tehdä samaa kuin kaverit. Äidin miehestä ei taida olla tässä asiassa tasapainottajaksi, sillä pesismaila oli lahja häneltä - hankittu sen käyttötarkoitus tietäen ja minun mieheni arvelun mukaan kotirauhan säilyttämiseksi.

   Jotenkin alan nyt ymmärtää, miksi mieheni sanoo, että exän kanssa oli vaikea elää...

   Poista
 3. Valkoinen osa -> kookoshiutaleita (joista voi puristaa kookosmaitoa), käyttää sitten ruualaittoon ja / tai leivontaan.

  Pesismaila voi tuoda unirauhan *jos pelottaa*; on se turvallisempi kuin Jusalan tyyliin ase tyynyn alla (ja epävakaat kädet) :)

  Tuo saattaminen, öööö. Tuota, skitsahtanut näistä parista tytön sieppauksesta? Vähän heittää överiksi, yritän etsiä loogisia selityksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin jo ohimennen ihan yksinkertaisesti syödä puolet siitä pähkinästä, rouskis ja maiskis! Näitä ei pidä ostaa liian usein...

   Epäilemättä maila on (varsinkin) lapsiperheessä parempi kuin ampuma-ase. Tuollaiselle ylireagoinnille ei taida löytyä loogista selitystä edes uutisten lukemisesta, sillä ylikorostunut suojeluvaisto, jos nyt kauniisti halutaan sanoa, ei ole kuulemma mikään uusi asia ko. ihmisen kohdalla.

   Niin kuin tuossa edellä Marjaanalle mainitsin, kuulimme lapsen suusta muitakin juttuja, joiden perusteella taitaa olla kyse siitä väistämättömästä tosiasiasta, että ilman äidin aktiivista suojelua lapset a) sairastuvat b) kuolevat c) joutuvat suden suuhun d) kaikkea edellämainittua e) jotain vielä kamalampaa.

   Poista
 4. Musta tuntuu, että mailan omistajaa pitäisi hellästi tuupata siihen suuntaan, että kävisi juttelemassa ammatti-ihmiselle. Kun on lapsi samassa taloudessa. Pelkääminen on kuitenkin liiallisuuksiin mennessä sairaus ja sille on tautiluokitus ja apua saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuuppaat mihinkään suuntaan ihmistä, joka vakaasti uskoo olevansa oikeassa? Kuulostaahan tuo aivan oikeasti mielenterveyden ongelmilta, ja valitettavasti äidin käytöksellä saattaa oikeasti olla tosi suuri jarruttava vaikutus lasten kehitykseen itsenäisiksi ja itseensä luottaviksi ihmisiksi.

   Poista
 5. Maila sängyn vieressä ja jos joku tulee ja sitä käyttää - pahimmassa tapauksessa saa syytteen hätävarjelun liioittelusta. Mutta hmm, ei normaali ihminen tarvitse kättä pidempää sänkynsä viereen ellei jotain konkreettista pelkää tai on mt-probleemaa. Eikö tuon "järjen" mukaan myös lapsen pitäisi nukkua äitinsä kanssa, jotta voi sitä mahdollista tunkeilijaa vastaan suojautua.

  Kauppakäyttäytymiseen ja sinne pääsemättömyyteen jne tulisi _mun_ mielestä lapsen isänkin puuttua. Ei tenavasta tynnyrissä pitämällä aikuista tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hätävarjelun liioittelu tuli minunkin mieleeni. Luulen, ettei exä välttämättä ole tiedostanut, ettei edes murtovarasta saa paukuttaa hengiltä.

   Olen samaa mieltä, että mieheni pitää puuttua asiaan. Hänenkin lapsestaan tässä on kyse, ei ainoastaan äitinsä. Ja lapsi on siinä iässä, että nyt alkaa olla aika antaa vähän enemmän vapautta tehdä asioita itse.

   Poista
  2. Toivottavasti tilanne parantuisi vaikka kovasti tuntuu ulkopuoliseltakin ettei ainakaan helposti tapahdu se.

   Poista
 6. OMG, nyt menin ihan sanattomaksi. Ei tollasta voi olla. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on! Tämä on valitettavasti tositarina vaikken minäkään meinannut ensin uskoa.

   Poista
  2. Esiteini tarvis pelastaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...