tiistai 13. elokuuta 2013

Jotain mätää Tanskanmaalla, epäilee Kätevä Emäntä

Marttakärpäsen purema on levinnyt tännekin, ja Kätevä Emäntä jatkaa keittiön kaappien raivausta. Eilen kaivelin pakastinta ja tein löytöjä. Jauhelihaa. Aika paljon. Lienee ollut tarjousjauheliha kyseessä, kun sitä on pitänyt kantaa kotiin jopa useampaan otteeseen, vaikka ennestäänkin on ollut vastaavaa tuotetta pakastimessa.

No, otin sitten pari kiloa jauhelihaa sulamaan, ja tänään töistä tullessa ryhdyin kokkailemaan. Jauhelihastahan voi tehdä vaikka mitä, mutta päätin ottaa suurtalouslinjan ja tehdä kahta eri ruokaa. Ensin isohko vuoallinen lasagnea. Sitten pellillinen lihapullia. Lasagnea oli tarjolla tänään ja saattaapa olla huomennakin, mutta loput ajattelin pakastaa annosrasioissa. Lihapullat menevät suoraan pakastimeen. Valmista ruokaa on nälän yllättäessä yksinkertaisempaa napata sulamaan kuin jäistä jauhelihakönttiä.

Viime viikolla kokkailin punajuuriohrattoa ohrasuurimopussin lopuista. Kyllä niihin kaappeihin vähitellen tulee tyhjää tilaa, mutta aika paljon saa vielä keksiä ruokia, joihin kuluttaa erityisesti kuiva-aineita ja pakasteita.

Töissä on taas vaihteeksi sellainen tunnelma, että jotain mätää Tanskanmaalla kuvaa hyvinkin tilannetta. Nyt ei vaan ihan tarkkaan tiedetä, että millaista se mätä on, mutta sen olemassaolo vaikuttaa selvältä.

Pikkupomo eli lähin esimies palasi lomalta eilen eikä vaikuta ollenkaan rentoutuneelta. Tänä aamuna töihin tullessa havaitsin pari kollegaa ulkona, talon nurkan takana ilmiselvästi salaisuuksia vaihtamassa. Koska olen parantumattoman utelias ihminen, menin kysymään, millaisista salaisuuksista puhutaan. No pikkupomostahan siellä juteltiin. Ei mikään yllätys, koska minäkin olin havaitsevinani jonkinlaisia negatiivisia värähtelyjä, kun pomo ei vastannut tervehdykseen ja käyttäytyi muutenkin kuin olisin ollut ilmaa. Toiset sen sijaan olivat saaneet kontaktin. Ja haukut aivan olemattomista asioista.

Kahden päivän tarkkailun jälkeen vaihdoimme kollegoiden kanssa taas pari ajatusta, sillä vaikka pikkupomolla on omat oikkunsa, tällainen jatkuva qb-tyyppinen käytös ei ole kuitenkaan hänelle ominaista. Ainakaan tähän asti se ei ole ollut. Jonkinlainen henkilökohtainen ongelma lienee kyseessä, ja sen aiheuttamaa stressiä pikkupomo nähtävästi katsoo sopivaksi purkaa alaisiinsa. Pianhan tässä alkavat stressaantumaan muutkin.

6 kommenttia:

 1. Äh, tympeä tilanne teillä töissä!

  Se marttakärpänen on vissiin lennähtänyt sinne, täällä sitä ei enää näy ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työilmapiiri voisi muutenkin olla parempi. Eihän siitä mitään tule pikkufirmassa, jos jotkut ottavat tavakseen kiukutella tai pitää mykkäkoulua.

   Marttakohtaus tuntuu jo menneen ohitse, ainakin tältä erää.

   Poista
 2. Häipynyt on täältäkin se kärpänen;)
  Tuo jauhelihajuttu kuulosti tutulta. Ostan tarjouksesta usein pari pakettia, kun halvalla saa. Sitten ne kulkeutuvat pakastimeen ja eihän niistä ole iloa ennen kuin sulattaa ja tekee jotain ruokaa. Huoh;8

  Inhottava tilanne sinulla töissä, toivottavasti alkaa seljetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjousjauheliha on yksi juttu, mutta toinen ovat ylisuuret pakkaukset, joita ei saa loppumaan millään ilveellä, jos aines on jotain harvemmin käytettävää. Nyt pitää silti vielä muistaa, että pakastimessa tosiaankin on sitä valmista ruokaa, jottei se jää sinne liian pitkäksi aikaa.

   Poista
 3. Kiva pikkupomo teillä... Mutta noita löytyy yllättävän monesta paikasta, valitettavasti. :-/

  Marttakärpänen ei ole tänne edes eksynyt enkä ole kaivannutkaan, joten pidä hyvänäsi vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, millä oikeudella nämä hapannaamat purkavat muualta hankittua huonoa tuultaan työpaikalla. :/
   Kärpänen taisi jo lennähtää muualle...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...