torstai 1. elokuuta 2013

Kissa-asiaa

Meidän kollikissa on pitkään tunnettu lempinimellä Kahdeksan Kilon Kissa. Oikeasti elopainoa kissalle oli päässyt kertymään jo vähän ylikin, sillä loppukeväällä vuosihuollossa eläinlääkärin vaaka näytti 8,5 kg, jossa tälle kissalle on pari kiloa liikaa. Kyllä sen huomasi - on huomannut jo hyvin pitkään - kissankuljetuslaatikkoa kantaessa raahatessa, että kissalla on julmetun paljon massaa. Tämä kissa tykkää syömisestä eikä ole koskaan, edes pentuna, ollut turhan nirso sen suhteen, mitä suostuu syömään. Oikeastaan ihan kaikki menee, mitä kissankuppiin laitetaan.

Mainitulla käynnillä eläinlääkäri suositteli uutta dieettiruokaa, joka vaikuttaa aineenvaihduntaan. Minähän tietenkin tartuin ehdotukseen innolla, sillä mieluiten haluan kissan välttävän sairaudet, joille reipas ylipaino altistaa. Ne ovat muuten aivan samoja, joista ylipainoiset ihmisetkin usein kärsivät. Ja päivittäinen lääkkeen, esim. insuliinin, antaminen kissalle ei houkuttele. Kissa on toki ollut laihiksella ennenkin, jopa pariin, kolmeen otteeseen, mutta dieetin ainoa seuraus on ollut lisääntynyt aktiivisuus ruuan omatoimisessa hankkimisessa. Ei hiirestys, vaan kissanruokapussin raastaminen esille kaapista, reiän nakertaminen pussiin sekä holtiton syöpöttely. Vaikka kissanruuat pakkaisi kahteen ilmatiiviiseen pussiin ja sijoittaisi uuteen paikkaan, tämä kissa kyllä haistaa, missä ne ovat.

Kissa on nyt syönyt dieettiruokaa kaksi kuukautta vaikuttamatta erityisen nälkäiseltä, toisin kuin aiemmin, ja eilen oli totuuden paikka, kun käytiin punnituksessa. Kahdessa kuukaudessa oli hävinnyt 700 grammaa! Jihuu! Tämä ruoka toimii! Suosittelen.

Koska kyseessä on uutuustuote, olemme mukana eläinlääkärin omassa "testiryhmässä". Kissa käy säännöllisesti punnituksissa ja minä kerron havaintojani siitä, miten kissa voi. Palkinnoksi koekaniinina olemisesta kissa sai mukaan labyrinttikulhon, joka aktivoi ja ehkäisee liian nopeaa syömistä. Kotiin tultuamme laitoin muutaman raksun kulhoon ja annoin kissalle. Kissan reaktio sen jälkeen, kun se oli todennut, että kuono ei mahdu seinämien väliin imuroimaan raksuja, oli lähinnä laatua mitvit??. Kyllä niitä sitten tassulla sieltä muutama saatiin pyydystettyä, mutta sitten meni hermot, ja kissa marssi pois ruokakupilta. Jatkamme harjoituksia, mutten taida kuitenkaan kaikkea ruokaa tarjota tästä kupista. Rajansa se on kissankin kärsivällisyydellä.

Ihan asiasta kolmanteen... Havaitsin, että pihan perällä, pensaiden takana kasvaa vadelmaa ja siellähän punottaa nyt oikeinkin hyvin. Kyseessä vain sattuu olemaan hoitamaton joutomaa, joten jos vadelmia himoitsee, pitänee ottaa viidakkoveitsi varusteeksi, jotta pääsee edes lähelle,

4 kommenttia:

 1. Onnittelut! Ajatteles mikä miljoonabisnesjos ihmisille löytyisi vastaava tuote.(ellet ole jo patentoinut noita kissanraksuja uudella nimikkeellä :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihme ettei ihmisille ole jo olemassa jotain vastaavaa. Ainakaan en ole kuullut.

   Poista
 2. Ajattelin aivan samaa kuin Peppone, että itse ainakin henkilökohtaisesti tarvitsisin tuollaisen kupin karamelleille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi olla vaikkapa lasipurkki, jota pitää pyöritellä saadakseen yhden karkin kerrallaan labyrintin läpi ja ulos purkista. Hmmm... tässä voisi olla patentti-ideaa ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...