perjantai 26. lokakuuta 2012

Vastatoimet

Olen miettinyt uutta strategiaa työn suhteen. Lähtölaskenta nykyisestä työpaikan irvikuvasta on nyt ehdottomasti käynnistynyt. Esimies ehkä kuvittelee ratkaisseensa ongelmat, mutta lopullinen ratkaisu on minun käsissäni.

Eilisen päivän käytin asioiden pohtimiseen ja vaihtoehtojen punnitsemiseen. Illalla lähetin postia ystävälleni ja pyysin häntä kertomaan käytännön tietoa alasta, jonka hän tuntee minua paremmin. Aamulla luin vastauksen ja ryhdyin töihin, työpaikkatilanteen kartoittamiseen.

Aion vaihtaa alaa. Radikaalisti. Se ei ole ensimmäinen alanvaihdos ja tuskin viimeinenkään, mutta nyt on tosi kyseessä enemmän kuin koskaan.

Huomenna kirjoitan CV:ni uusiksi, laadin hakemustekstin, jota voi hienosäätää paikan mukaan, ja lähetän ensimmäiset hakemukset.

Mitä pikemmin voin irtisanoutua nykyisestä paikasta, sen parempi. Valitettavasti joudun vielä roikkumaan siellä uuden työn varmistumiseen asti, koska jostain sitä rahaakin pitää saada. Kuitenkin hekumoitsen jo ajatuksella siitä, kun saan ilmoittaa jättäväni rotankolon, jota joku työpaikaksikin kutsuu.

Miksi ihmeessä en ole tehnyt tätä käännöstä jo aiemmin?


5 kommenttia:

 1. Hienoa, jos pääset työllistymään muualle!!! Minä en oikein voi tehdä tuotakaan ratkaisua :(

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu! Voi olla aamuisinkin mukavampi lähteä kohti kustannuspaikkaa kun ei heti herätessä vituta. Kaikki kannustus uuden paikan saamiseen, tuskinpa sun tarvitsee odotella kauan.

  VastaaPoista
 3. Polga: Uusi tavoitealan töitä olen tehnyt viimeksi kesällä 1989, joten ihan puhtaalta pöydältä lähdetään, jos/kun tämä onnistuu. Koulutus on kuitenkin riittävän läheltä, jotta realistiset mahdollisuudet ovat olemassa.

  Peppone: Ei voisi olla oikeammassa! Alalla oleva ystävänikin arveli, että odotusaika tuskin on pitkä.

  VastaaPoista
 4. Joskus on pakko. Itsekin tein saman päätöksen muutama vuosi sitten. Pysyin siis omalla alalla, mutta huonon johtamisen vuoksi lähdin aiemmasta paikasta, josta muuten pidin todella paljon.

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ole oikeastaan mitään syytä jäädä tähän paikkaan, jos on mahdollisuus päästä muualle. Alun perinkin paikka oli sellainen, että se vain "menettelee", ei mitään sen enempää, mutta muita vaihtoehtoja sillä hetkellä ei ollut. Ja kun tänään kuulin vielä uutisia lisäuudistuksista, jotka eivät onneksi kosketa minua, niin into lähteä ja mieluiten täyttä vauhtia juosten vain kasvoi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...