torstai 18. lokakuuta 2012

Löytyykö sympatiaa?

Lääkäri jatkoi sairaslomaani. Olen kuulemma siinä kunnossa, että toimistossa istuminen ei nyt tule kyseeseen. Ei minulla varsinaisesti mitään sitä vastaan ole. Oikeastaan parasta on, etten ole missään vaiheessa itse pyytänyt sairaslomaa, vaan aloite on tullut lääkäriltä.

Tällä kerralla esimieskin jo huolestui. Onko tämä vakavakin vaiva? Selitin perusteellisesti ongelman syyn ja oireet ja mitä lääkäri oli sanonut kuntoutumisesta. Voi kuinka ikävää! Työpistettäni voitaisiin mahdollisesti muuttaa ergonomisemmaksi - jos siihen löytyy rahaa jostain. Nyt siis alkaa hyvää tahtoa löytymään, mutta en laske mitään sen varaan. Työnantajalla on tapana priorisoida vähän erilaisia asioita, kun rahankäyttö tulee puheeksi.

Vilkaisin jälkeenpäin työsähköpostia nähdäkseni, mitä esimies on tiedottanut asioistani. Lyhyt toteamus, että Mrs B on sairaslomalla vielä pari viikkoa. Jakelu: oma osasto. Työnkuvaani kuuluu aika paljon yhteistoimintaa muidenkin osastojen kanssa, joten niidenkin olisi hyvä tietää poissaolostani. Tosin esimiehen näkemys on, että yhteistyöni muiden osastojen kanssa ei ole merkittävää. No, kaipa se heille jossain vaiheessa selviää, etten ole edelleenkään paikalla. Minä en aio itse asiasta tiedottaa, koska se on esimiesportaan tehtävä. Samoin kuin on esimiesportaan murhe, jos työt jumiutuvat, kun kukaan ei niitä tee.

5 kommenttia:

 1. Ehkäpä pomosi kuvittelee että lähtötilanne ei ole muuttunut ja palaat tuota pikaa töihin. Hyvä että sait lisää lomaa, ota rauhallisesti ja hoida ittes kuntoon, kyllä se totuus alkaa sille pomollekin pian valkenemaan.

  VastaaPoista
 2. Just. Ehkäpä työpaikalla olisi muutakin korjattavaa kuin ergonomia...

  VastaaPoista
 3. Katsokaas, kun firma on jäljessä tälle vuodelle asetetuista tulostavoitteista. Siksi rahat pitää käyttää asiakkaiden voiteluun, että kauppa kävisi paremmin. Onhan aivan epävarmaa, tuottaisiko yhden työntekijän olosuhteiden parantaminen mitään lisäarvoa koko yrityksen mittakaavassa. Ja se on jo unohtunut, että joitakin aikoja sitten pari muutakin työntekijää kärsi työperäisistä ja työntekoa rajoittavista fyysisistä ongelmista. Hehän ovat taas täydessä työntouhussa - kunnes taas jokin paikka pettää...

  Toinen näistä muuten sinnitteli jännetupin tulehduksensa (molemmissa käsissä) kanssa kesälomaan, ja paranteli itseään sitten loman aikana. Ei jäänyt työt tekemättä turhanaikaisen sairastamisen takia. Tilanteesta olivat kaikki tietoisia, myös esimiesporras, eikä se tuntunut heitä häiritsevän yhtään. Helvetin idioottimaista toimintaa sekä työntekijältä että -antajalta!

  VastaaPoista
 4. Totta, siinä ei työntekijä muuta tehnyt kuin kusi omille kintuilleen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...