sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Rytöläjän keskellä

Tämänpäiväisellä päiväkävelyllä, lääkärin määräämällä, kuljin vähän "paremman" asuinalueen poikki. Siellä on taloja jos jonkinlaisia, enimmäkseen isolla rahalla rakennettuja ja jotkut selvästikin arkkitehdin suunnittelemia. Silmään pisti eräs arkkitehtoninen ihme, jota olen kyllä katsellut aikaisemminkin.

Kyseinen talo on ulkopuolelta linjakas ja tyylikäs. Piha näyttää myös ammattilaisen suunnittelemalta vesilammikkoineen ja pyöreistä kivistä laadittuine kenttineen. Näen kyllä, mikä on ollut tarkoitus. Tyylikäs ja pelkistetty piha (melko pieni sellainen), joka ei vaadi jatkuvaa hoitoa.

Mutta tässä talon asukas onkin sitten erehtynyt. Sellaista pihaa ei olekaan, joka ei vaadi ollenkaan kunnossapitoa. Kun hienon talon tyylikkääksi ja yksinkertaiseksi suunniteltua pihaa ei ole hoidettu ollenkaan, se on päässyt täysin hunningolle. Heinää, nokkosta, pajua ja muuta vastaavaa tunkee esille kivikosta. Pohjatyö on ilmeisesti tehty kunnolla, koska kasvusto näyttää valtaavan alaa reunoilta lähtien, eikä ole vielä ehtinyt vallata aivan koko pihaa. Mutta tien varsin on jo sen näköinen kuin talo olisi ollut hylättynä tovin.

Siitähän toki ei ole kyse, koska pihassa näytti olevan parikin kallista autoa. Asukkaat eivät vain ole viitsineet pistää tikkua ristiin pitääkseen pihan kunnossa. Jos on varaa tuollaiseen taloon, luulisi olevan varaa myös maksaa jollekin kitkijälle pari kertaa kesässä. Itsehän nämä uusrikkaat eivät toki vaivaudu rikkaruohojen kimppuun.

Uusrikkaat - niistähän tässä lienee kyse. Rahaa riittää, mutta pusikon keskellä asuminen on vielä tuttua vanhasta muistista.

1 kommentti:

  1. Olet niin oikeassa. Kaikkea hienoa pitää olla mutta sitä ei viitsitä sitten hoitaa ja ollaan liian nuukia palkkaamaan joku sitä hoitamaan, näinhän se on. Ne tosiaan pistää silmään tuuollaiset pihat, komea pytinki mutta piha on kuin viidakko.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...