lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lätinää ja ihmettelyä

Se on sitten kesä, ainakin jos kalenteria katsotaan ja mikä ettei muutenkin. Nautin siitä, että voi pukeutua kevyesti ja varjossakin tarkenee. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, mies alkaa pian valittaa, että on liian kuuma. Minun puolestani saa olla lämmin. Pitää vain pukeutua sään mukaisesti, kesälläkin.

Sain kerrankin tehtyä valtaosa takapihan kevättöistä ajoissa. Istutin, mitä olin ajatellut istuttaa ja nyt sitten odotellaan, että takapiha muuttuu reheväksi keitaaksi. Jonakin kesänä se tapahtuu, kunhan kasvit kasvavat eivätkä etanat syö kaikkea. Tänään raahasin miehen pihalle katsomaan, mitä olen siellä tehnyt, ja odotin jonkinlaista kommenttia. Ei irronnut mitään muuta kuin että miksen ole yhteen tyhjään paikkaan laittanut mitään. Huokaus...

Nyt sitten äsken tuolta sohvalta, avoimen telkkarin äärestä kuului yhtäkkiä, että "takapiha näytti ihan hienolta". Onkohan armaalla siipallani jotenkin pitkät piuhat, kun piti tuotakin palautetta prosessoida puoli päivää, ennen kuin sai sen sanotuksi?

Kuoro, jossa laulan, pieneni yllättäen yhdellä hengellä juuri ennen kauden loppua. Yksi laulaja sai potkut, syynä laulutaidottomuus. Tällä rouvalla oli huomattavan suuria vaikeuksia pysyä nuotissa eikä ilmeisesti itsellä aavistustakaan asiasta. Asiasta on sipisty ja supistu koko talvi ja toivottu, että realiteetit selviäisivät asianomaiselle, joka sitten toivottavasti tekisi omat ratkaisunsa. Mutta kun ei. Melko pienessä kuorossa yksi väärinlaulaja voi tehdä paljon vahinkoa, joten kuoronjohtaja oli lopulta ottanut härkää sarvista. Erittäin hankala ja ikävä tilanne, johon ei ollut kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua, mutta nyt ongelma on sitten jollakin tavalla ratkaistu.

Toinen kissoista alkoi taas oksennella ja piti käydä hakemassa troppia vaivaan, kun se ei kotikonsteilla loppunut. Mitä ilmeisimmin kyse oli karvapalloista. Pitää ilmeisesti alkaa harjata kissaa useammin, ettei sen tarvitse nieleskellä kaikkia irtokarvoja. Ja nyt kun maha taas toimii, kissa aloitti laihiksen. Elopainoa on kertynyt sen verran ylimääräistä, että siitä pitäisi osa saada häviämään. Painonpudotusta on yritetty ennenkin mutta ilman minkäänlaisia tuloksia. Aikaisemmin ainoa näkyvä seuraus dieetistä on ollut se, että kissalle ovat alkaneet maistua keittiön lattialle pudonneet leivänmuruset. Nyt oli kuitenkin tullut uudenlaista dieettiruokaa, jonka kanssa voi olla vähän joustavampi, jos kissa alkaa vaikuttaa liian nälkäiseltä.

Minä itse olen napsinut kromitabletteja nyt viikon ja eikä suklaanhimo ole yltynyt liian kovaksi. En osaa sanoa, auttaako kromi oikeasti vai olenko muuten vain motivoitunut olemaan syömättä suklaata. Epäilen kuitenkin, että kyllä se himo vielä jonakin kauniina päivänä iskee. 

4 kommenttia:

 1. On liian kuuma :) *syynä mm. geenit eli en rusketu vaan palan* Myös plaastareiden takia aurinko epätoivottavaa -> suora auringonpaiste siis. Joten varjo parpi!

  Suklaakysymys on sama kuin viini & viina: pitää olla aina kaapissa, ettei sitä tarvitse hakea erikseen. Säilyy hyvin. Kaikkea on, ostettu ennen joulua... Kromista en tiedä, mutta päätös on yksi aika hyvä apuväline *wirn*! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään suorassa auringonpaisteessa koko kesää kykene olemaan, mutta varsinkin nyt alkukesästä helle ei haittaa ollenkaan. Vaatteet pois, jos on liian kuumaa muuten ;D

   Ongelma onkin nyt se, että olisi parempi, ettei kaapissa olisi suklaata, ainakaan kovin suurta määrää. Jos vaikka päähäni pälkähtää ajatus, että se pitää syödä pois...

   Poista
 2. Hitto näitä sun otsikoita...minä kun luulin näkeväni jotain videopätkää..hmmm..kasvaimaalla ahertavista ihmisistä tai jotain sinnepäin...;)

  Elä sinä suklaasta murehdi, kyllä kesän helteet pitää kropan kuosissa ja talvella voi sitten vaikka hiihdellä. Kesästä pitää nauttia eikä rääkätä itseään ihme kromitabuilla!
  Lakin nosto itsekurista sillä olipa addiktio mikä tahansa, niin siitä irti pääseminen on suuri saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuosta video tulee mieleen? Ja kasvimaa, jota minulla ei edes ole - on vain kukkia ja pari pensasta. :D

   Ei se kromin syöminen itsessään mielestäni mitään rääkkäystä ole, mutta suklaansyönnin vähentäminen on vaikeaa, kun siitä on tullut tapa. Ja sitä paitsi kesästä voi nauttia myös jäätelöä nuoleskellen ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...