lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kuilu

Käytettiin bonuslapsi elokuvissa. Tai ehkä pitäisi kuitenkin sanoa, että me menimme elokuviin ja otimme lapsen mukaan, sillä elokuva oli aikuisten valitsema, mutta arvioimme sen sopivan myös esiteinille. Ja elokuva oli siis Star Trek Into Darkness.

Esiteinille Star Trek oli ennestään täysin tuntematon ilmiö, mikä poiki seuraavan keskustelunpätkän:

Esiteini: Mitä siinä elokuvassa niinku tapahtuu?
Aikuiset: Siinä seikkaillaan tulevaisuudessa avaruudessa ja ehkä vähän Maassakin. Aikaisemmassa elokuvassa kerrottiin, miten päähenkilöt tulivat töihin tähtilaivastoon ja nyt sitten niiden seikkailut jatkuu.
ET: Ai tää on niinku Star Trek kakkonen?
AA: No tavallaan, mutta Star Trek -elokuvia on oikeastaan tehty aika monta, oliskohan jotain kymmenen paikkeilla. Ne aikaisemmat elokuvat kertovat siitä, mitä tapahtuu paljon näiden kahden viimeisen jälkeen.
ET: Ai?
AA: Ja sitten on myös telkkarisarja tai itse asiassa useampikin. Ihan ensimmäinen sarja tehtiin joskus 60- tai 70-luvulla.
ET: Siis niinku 300 vuotta sitten??
AA: No ei ihan... Kuule, me ollaan synnytty 70-luvulla, ja kuinkas vanhoja me nyt ollaankaan?
ET: Te olette nelikymppisiä.
AA: No niin... Ja Star Trek on melko saman ikäinen.

Lievä sukupolvien välinen kuilu havaittavissa... Todettiin, että esiteinin on (vielä) vaikea hahmottaa aikaa ennen omaa syntymäänsä. Se kuuluu muinaishistoriaan. 

2 kommenttia:

  1. Kyllähän ajan ja vuosikymmenien hahmotus tulee vähän myöhemmällä iällä. Ja mitä enemmän ikää tulee, niin sitä paremmin hahmottaa ja nyt ihmettelen, että mihin nämä vuodet haihtuvat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee, eikä 70-luvusta nyt niin kauan aikaa tunnu olevan. Mutta repesimme, kun matikkaa ihan hyvin hallitseva esiteini arvioi ajallisen etäisyyden noinkin pitkäksi. :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...