maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lomanalkuärsytysstressiä


Nyt sitä sitten ollaan lomalla ja pitäisi rentoutua. Aikaa neljä viikkoa. No, mikset rentoudu jo? Työt on onnistuneesti jätetty taakse. Hädin tuskin muistan, mitä minä teenkään työkseni. Työpaikan osoite saattaa olla hyvä kirjoittaa muistilapulle siltä varalta, että sekin unohtuu lomaillessa. Mutta se rentoutuminen, miten se tapahtuu? Epäilemättä siihenkin vaiheeseen päästään, mutta sitä ennen pitäisi päästä yli loman alusta.

Kävin tänään turhautumassa kaupassa. Korjaan, kaupoissa. Ostoslistalla ei ollut kuin pari hassua t-paitaa, ihan perusmalli haussa, mutta löytyykö sellaista mistään? No ei todellakaan. Ei ainakaan sopivan väristä tai sellaisesta materiaalista tehtyä, josta ei näy läpi. En ymmärrä, miksi nykyään t-paidat tehdään neuloksesta, joka on niin ohutta, että siitä ihan oikeasti näkyy läpi. Asiaa ei auta se, jos paita on myös mallia makkarankuori, jolloin siitä näkyy vielä paremmin läpi. Totesin, että suuremman koon ottaminen ei auta. Paidan pituus kasvaa, mutta makkarankuorimaisuus säilyy. Totta kai olisi mahdollisuus myös valita malli lepattaajokasuuntaan, mutta niistäkään en erityisemmin pidä. 

Olen nimittäin tullut viime vuosina siihen lopputulokseen, että vartalonmallilleni sopii parhaiten sellainen melkein tyköistuva paita, joka paljastaa, että minulla on myös vyötärö siinä rinnuksen ja takapuolen välimaastossa. Lepatuspaita, joka asettuu roikkumaan edellämainittujen ulokkeiden varaan, saa aikaan laskettuaikatuotapikaa-efektin. 

Ai missäkö kävin turhautumassa? Ruotsalaisketjuissa tietenkin, missä muuallakaan, kun muuta ei oikeastaan ole tarjolla ellei lähde kauemmas. Lähistön tätivaatekaupat, joista tietenkin teoriassa saattaisi löytyä jotain, ovat niin tätimäisiä, etten tohdi niihin astua vielä muutamaan vuoteen. Jonkinlaisen kompromissiratkaisun sentään löysin, ja sillä sitten mennään. Tosin huomenissa tehdään vielä löytöretki vaatekaappiin siltä varalta, että sen uumeniin olisi kadonnut jokin jo unohdettu vaate. 

Toinen turhautuminen saatiin aikaan sanailulla miehen kanssa. Lomalle pitäisi lähteä tuota pikaa ja kun aurinkoisesta etelän maasta on kysymys, niin ajattelin varustautua kunnollisella aurinkovoiteella. Itselle suojakerroin 30, vähempi ei todellakaan riitä, toivottavasti edes tämä. Mies arvelee selviävänsä ilman mitään (hah!), mutta bonuslapselle tarvitaan kyllä voiteet pintaan, ettei häntä tarvitse palauttaa äidilleen keitetyn ravun värisenä. 

Säätiedotusta luettuaan - odotettavissa on noin 25 astetta sekä leppoisaa merituulta - mies teki nerokkaan päätelmän, että lapselle riittää sama suojakerroin kuin kotirannoillakin, koska "eihän siellä ole edes kuumaa". Jep, näinhän se menee... Mies on ollut etelänlomalla ennenkin, jos tuli jotain muuta mieleen tuosta kommentista. Ei auttanut järkipuhe siitä, miten auringon UV-indeksi on etelän mailla suurempi kuin täällä pohjoisessa, eikä siihen vaikuta ilman lämpötila. 

Niin, mitähän minä nyt sitten tämän asian tiimoilta tekisin? Vai tekisinkö mitään? Voisin tietenkin vielä kertoa faktat ja vedota luotettaviin lähteisiin ja sitten sanoutua irti kaikesta vastuusta, jos mies päättää, että hänen perillisensä ei mitään isompia suojakertoimia tarvitse. En ymmärrä, miksi jotkut yksinkertaiset asiat eivät vain mahdu miehen päähän, jos viesti tulee minulta ja asia koskee bonuslasta.

13 kommenttia:

 1. Voi hitsi, kuulostaa klassiselta lomanaloitukselta... Eikös sitä sanota, että pari ensimmäistä lomapäivää on stressikertoimeltaan suurempia kuin työpäivät konsanaan?

  Kun niistä selviät, nauti lomasta ja varsinkin matkastanne. Kertoimella - meillä oli pojilla kertoin 50 vaikka kuopus ei edes ole kovin palavaa sorttia. (Niin että grrr vaan miehellesi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän klassiseen lomanaloitukseen kuuluisi vielä kunnon riita. Vähän jo yritettiin tänään, mutta juttu kuivui kokoon. Ollaankohan me niin keski-ikäistytty, ettei enää onnistu?

   Mutta matka lähenee... :)

   Poista
 2. Kuulostaa kovin tutulta ! Minä ostin suojakertoimen 30 , mies 15. Mies luultavasti käy ekan päivän jälkeen mun purkilla ;) Poika rasvattiin pienenä päästä varpaisiin paksusti kertoimella 50.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen, että ensimmäisen päivän jälkeen minun voiteeni kelpaa muillekin. Meidän bonuslapsi on jo esiteini, joten ihan pikkulapsenherkästä ihosta ei onneksi ole kysymys.

   Poista
 3. Joo, komppaan Marjaanaa, että kunnon suojakertoimet vaan. Osta purkki, mutta älä kerro mikä on sk. ;)

  Mä olen viime aikoina keksinyt loistavan tavan päästä lomatunnelmiin. Luen ensimmäisenä tai toisena lomapäivänä työsähköposteja ja yleensä siitä tulee niin huonolle tuulelle, että päätän unohtaa koko roskan ja lomailla. Toimii. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onnistu, etten kerro. Mies osaa lukea ja eikä levittele mitään lukematta, mistä on kyse...
   Minä en kyllä työsähköposteihin koske pitkällä tikullakaan. Hyh! :D

   Poista
 4. Meillä mies ja tytär (äärimmäisen pientä punapäisyyden ripettä dna:ssa havaittavissa) käyttävät suojakerrointa 40 kotimaassa, etelän auringossa 50. Poika käyttää aina 50:stä ja minä kotimaassa 30 ja ulkomailla 50. Ja siis ollaan ihan tavallisia suomalaista syntyperää olevia ihmisiä, miehen sukujuuret karjalassa ja meikäläisen tuolla varsinais-suomen metsissä. Kaikki olemme kauniisti ruskettuneita ... ja kakarat välillä onnistuu jopa polttamaan itsensä.

  Kaulimella otsaan sitä miestä ja käskytys olla ihmisiksi ja totella viisaampaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus sentään Hekla tuota sun väkivaltaista luonnettasi! ;D

   Poista
  2. Miehellä ja bonuslapsella on varmasti paremmat geenit auringonoton kannalta kuin minulla. Minä en edes rusketu erityisemmin, ja aurinkovoiteen lisäksi olen varustautunut ilmavilla ja peittävillä vaatteilla.

   Epäilen, auttaisiko edes kaulimella takominen järkeä miehen päähän. Sillä on aika kova pää...

   Poista
 5. No voi sun kanssasi... sulla on oikeasti liikaa energiaa etkä osaa tekemättä mitään ja siitä seuraa turhautuminen. Ainakin itse tulen helvetin levottomaksi jos ei ole mitään järjellistä tekemistä varsinkaan päivisin, kyllä ne illat nyt osaa ottaa suht lungisti. Joka tapauksessa, oikein hyvää lomareissua ja olehan kiltisti..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin oikea diagnoosi, en osaa istua paikallani peukaloita pyöritellen. Tänäänkin meillä on kaksi miestä maannut sohvalla valtaosan päivästä, toinen selällään ja toinen mahallaan. Minä säntäilen ympäriinsä ja teen sitä ja tätä ja tuota ja hiukan vielä muutakin.

   Määrittele kiltti. Saanko kiusata matkaseuraa? Entä muita turisteja? Tai paikallisia? :P

   Poista
  2. Arvasin oikein, teikäläinen on sellainen energiapesäke ettei paremmasta väliä. Hm....kiltti tarkoittaa teikäläisen kohdalla sitä, ettet antaudu mihinkään päätä huimaaviin seikkailuihin tai ..... ;) (juu juu,rakastan)

   Poista
  3. No sitten ei varmaan tule ongelmia. Tällä porukalla suurin jännitysmomentti taitaa olla se, palaako nahka vai ei. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...