maanantai 28. tammikuuta 2013

Totuuksia

Puskissa on ryhtynyt uteliaaksi, ja haluaa muun muassa Mrs Been paljastavan itsestään kahdeksan totuutta. Totuushan on, että tarvittaessa olen niin kiero puheissani, että tarvitaan kierosilmäinen savolainen selvittämään perimmäinen totuus. Ja sitten joku tulkitsemaan sitä savolaista.

Mutta katsotaanpa, mitä pullahtaa ilmoille, kun vähän löysätään nyörejä...

1. Olin monta vuotta valtion virkamies ja viihdyin siinä hommassa erittäin hyvin. Minusta nimittäin löytyy sisäinen byrokraatti, joka hekumoi asiakirjoja laatiessaan.

2. Tykkään tehdä töitä miesten kanssa mieluummin kuin naisten. Se on leppoisampaa eikä tarvi pingottaa. Tästäkin on monivuotinen kokemus, jota muistelen lämmöllä.

3. Parikymmentä vuotta sitten opiskelin tutkinnon alalta, jossa asiat on tapana esittää kirjallisesti ja opiskelijoiden kirjalliseen ilmaisuun kiinnitettiin huomiota. Siinä ohella opin, kuinka kirjoitetaan aa-nelosen verran tekstiä aiheesta kuin aiheesta (kunhan saan valita näkökulman).

4. Tykkään scifistä, erityisesti sellaisesta jossa seikkaillaan avaruudessa, ja näin on ollut "aina". Muistan vielä, miten olin koukussa Galacticaan kolmannella (?) luokalla ja millaisen vaikutuksen Tähtien sota teki, kun näin sen ensimmäisen kerran.

5. Näytän nuoremmalta kuin oikeasti olen, ja se hämää usein ihmisiä. Joskus nuorempana - näytin silloinkin ikäistäni nuoremmalta - aloittelevana virkamiehenä jouduin usein "esittämään henkkarini" setäihmisille, ennen kuin päästiin itse asiaan. Se ärsytti.

6. Olen lukenut Tuntemattoman sotilaan kolmesti: yläasteella äikänopen tehtävänantona, aikuisena ennen inttiä, toimittamattomana versiona (Sotaromaani) intin jälkeen. Ajan kuluessa ja kokemusten karttuessa perspektiivit muuttuvat ja se tekee näistä lukukokemuksista täysin erilaisia. Tuntematon ei kuitenkaan ole suosikkikirjani, mutta hyvä analyysin kohde tai itseanalyysin väline.

7. Jostain syystä tulen yleensä erittäin hyvin toimeen ns. hankalien tai omituisten ihmisten kanssa. Lähes bestiksiäni ovat kaikenlaiset ATK-tukihemmot, joita kukaan muu ei tajua.

8. Minulla on lähes koko ikäni ollut tunne, etten sovi keskivertoihmisen sabluunaan. Siitä lähtien, kun annoin itselleni vapauden tehdä sitä, mistä itse tykkään, sen sijaan, että yritän kulkea lauman mukana, se ei ole erityisemmin vaivannut minua.

Mrs B on niin uusi näissä ympyröissä, ettei erityisempiä suosikkisuhteita ole vielä ehtinyt syntyä, ei ainakaan kahdeksaa. En siis levitä tätä vitsausta pidemmälle.


EDIT 29.1.
Neo antoi minulle tämän saman tunnustuksen. Sen kunniaksi pari lisäfaktaa:
9. Pohojalaasissa miehissä on jotain kiehtovaa. Veikkaan, että se liittyy jotenkin murteeseen. Brittienglanti antaa vähän samanlaisia viboja.
10. Huomaan, että minulle on tässä tammikuun aikana kehittynyt keskivaikea kirjoitusriippuvuus. Mikähän sen parantaisi?

6 kommenttia:

 1. Kohta 5:een vedoten haluan tuon liekihtivän B.n helkkarrin ja kuvaa kehiin, kiitosta vaan paljon näin etukäteen.

  Sitten kohta 6: WTF, oletko käynyt intin?! Tämä ei suinkaan ollut sovinistinen tai vähättelevä huudahdus vaan vanhalta panssamieheltä kopsahtivat kantapäät yhteen ja jäykkä nyökkäys,sisätiloissä kun ei pidetä päähinettä eikä paljaaseen päähän vedetä lippaan. Kerro nyt hyvä ihminen että missä kävit, sillä jos urasi on ollut lähelläkään panssareita (itse ajoin aikoinani T -55:ttä) niin olen myyty mies. Panssarit kun edustavat sitä ainoaa ja oikeaa aselajia. Joka tapauksessa erittäin merkittävä suoritus, ainakin näin fanaattisen isänmaallisen ihmisen mielestä.

  Ps. Toivotaan ettei nyt taas tullut (kts.kellonaika) mitään lukihäiriötä tai muuta ymmärryshäiriötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös ujo, joten naamakuvaa täällä ei tulla näkemään =) Oikeasti haluan pitää blogin mahdollisimman anonyyminä, jotta saan vapaammin kirjoitella myös sellaisia juttuja, jotka perustuvat todellisuuteen.

   Kyllä on syytäkin pitää kantapäät yhdessä rouva kersantin edessä! Panssarit ovat ihan kivoja, mutta tykit ovat vielä kivampia ;) Voin muuten rehellisesti sanoa, että se oli mahtava ja kaikin puolin positiivinen kokemus. Monella tavalla. Hetkeäkään ei kaduttanut, että lähdin leikkiin.

   Ei sulla sitten ilmeisesti tuo "Maisema" alkanut mitään kelloja kilistää?

   Poista
 2. Hienoa, todella kiva saada lisätietoja Mrs B:stä :) Meistä löytyy yllättävn paljon samaa.

  Olen puoliksi savolainen ;)

  VastaaPoista
 3. Jaahas, täällä jo olikin tämmönen. Mäkin ojentelin sitä sulle omassani.
  http://aakkosblogi.blogspot.fi/2013/01/s-niin-kuin-sisustuselementteja-blogiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tunnustuksesta! Tällainen lämmittää mieltä ja sydäntä. Kahdeksaa uutta faktaa en taida nyt paljastaa, ettei tule kaikki salat julki, mutta laitetaan tuonne perään joku bonusjuttu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...