tiistai 29. tammikuuta 2013

Kasvaa

Makaan sängyssä selälläni ja katselen kattoon. Lähellä seinää näkyy pieni, tumma läiskä.

Se ei ollut siinä eilen, mutta nyt on. Liian suuri kärpäseksi. Eikä se edes liiku. Vai liikkuuko? Aivan kuin se kasvaisi. Ei, silmät alkavat valehdella, kun tuijottaa yhteen pisteeseen liian kauan. Laita silmät kiinni ja ala nukkua!

Aamulla läiskä on edelleen katossa ja nyt se on suurempi. Se siis kasvaa. Pakko tutkia asiaa. Sänky pois tieltä ja keittiöjakkara läiskän alle. Kiipeän tuolille ja kurkotan kohti kattoa. Se on kostea. Katossa on märkä läiskä, joka kasvaa! Ei sentään vettä tipu, mutta maali alkaa jo kupruilla. Haloo naapuri! Sulje se vesihana tai mikä siellä sitten vuotaakin!

Puhelin käteen ja soitto huoltoyhtiöön. Haloo! Katossani on märkä läiskä. Suoraan sängyn yläpuolella. Tehkää jotain! Te siis tutkitte asiaa ja soitatte takaisin. Tutkittehan vielä tänään, ennen kuin vettä alkaa tulla valtoimenaan?

Puhelin soi. Huoltoyhtiö täällä, päivää! Yläkerran asukas pesee pyykkiä joka päivä. Katossanne kulkee vesijohto, joka ei kestä tällaista menoa. Voi voi, näitä vanhoja taloja ja vanhoja vesijohtoja! Ei, se ei vuoda vaan se on kondenssivettä vesijohdon pinnasta, joka tihkuu katon läpi teidän puolellenne. Ei välitöntä vaaraa. Kyllä se läiskä pian lakkaa kasvamasta. Häiritseekö tämä värivirhe katossa teitä? Voimme tulla maalaamaan katon. Sitten ette enää näe sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...