maanantai 21. tammikuuta 2013

Mitä teet?

Niskaan sataa taivaan täydeltä räntää ja maahan kertyvä loska katselee kengät läpimäriksi. Mitä teet? Viimeinen bussi on jo mennyt ja taksimatka kotiin maksaa enemmän kuin mihin sinulla oikeastaan on varaa. Mitä teet? Kissa on karannut ulos ja naapurin koira on ajanut sen puuhun. Siellä se istuu kymmenen metrin korkeudessa ilman aikomustakaan tulla alas, ja sinun pitää lähteä vartin kuluttua lentokentälle ja viikoksi etelään. Mitä teet? Myrsky kaataa vanhan, lahon koivun auton päälle, olet yksin kotona, puhelinkaan ei toimi, naapuriin on peninkulma. Mitä teet?

Niin, mitä teet, kun elämänhallintakaan ei auta? Kun meditointi ei korjaa asioita? Kun et osaa, kun sinulla ei ole keinoja, kun et yksinkertaisesti pysty?

Tarvitaanko tähän besserwisser kertomaan, mitä olisi pitänyt tehdä jo eilen? Mutta kun sinulla ei ole näkijänlahjoja, et osaa ennustaa tulevaa. Kuka sitä tietäisi, milloin epätodennäköinen tapahtuu?

Entä jos saatkin lottovoiton? Mitä teet?

6 kommenttia:

 1. Sellaisia kysymyksiä joista ainakin yksi kohtaa ihmisen kerran elämässään jos tuo lottovoitto jätetään pois. Mahdollisuus noiden tapahtumiseen on mutta kukaan ei viitsi miettiä vastauksia eli toimintamallejaan etukäteen. Oivaltava juttu etten sanoisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö muka koskaan ole hetkeäkään miettinyt, mitä teet, jos lottovoitto tulee?! Edes ihan hiukan?

   Poista
 2. Ensteks komppaan Pepposta.

  Ja sitten leikin besserwisseriä:

  1. Kävelen märissä vaatteissa ja kengissä kotiin. Kotona menen kuumaan suihkuun, jonka jälkeen pehmeään ja lämpimään vilttiin kietoutuneena nautin kynttilän valossa kuumaa mustaherukkamehua. Sairastun ehkä silti flunssaan, mutta mitä väliä. Ainakin saa luvan kera laiskotella hetken.
  2. Soitan äidille tai jollekin muulle luotetulle. Hankkikoon kissan puusta, mutta minun lentoni ei odota. Minä olen lomani ansainnut.
  3. Odotan myrskyn laantumista. Auto sai osumaa, mutta se on vain peltiä, joka voi odottaa. Koivun pilkon polttopuiksi myrskyn jälkeen. Jollei se kestä kirvestä, murennan sytykkeiksi.
  4. Kun en pysty, niin en vaan pysty. Pyydän apua ja/tai hyväksyn olosuhteet/tilanteen.
  5. Pidän osan, annan luotetun sijoittaa osan, ja lahjoitan osan sitä enemmän tarvitseville.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...