maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tip, tip, tip

Kaikessa rauhassa istuin keittiön pöydän ääressä (netissä tietenkin roikuin), kun tiskialtaan suunnasta alkoi kuulua, kuinka vesi tippui. Sitten kuului oikein lorahdus ja minun piti tarkistaa, että ei kai se hana ole jäänyt hitusen verran auki. Ei ainakaan vaikuttanut siltä.

Tippumatonta hanaa katsellessani, jostain läheltä alkoi taas kuulua, kuinka vesipisarat tipahtelivat. Pelästyin, että tiskikoneen vesiletku vuotaa. Ei vuotanut, mutta tipahtelun ääni jatkui.

Satuin sitten vilkaisemaan lattialle ja huomasin lätäkön. Työpöydältä tippui vettä lattialle, koska työpöydällä oli kohtalaisen kokoinen lammikko. Mistä se siihen oli ilmestynyt, on minulle täysi arvoitus.

Katto ei näytä vuotavan. Vesihana ei käänny työpöydän päälle, joten sieltäkään ei vesi liene peräisin. Jos se olisi ollut kissanpissaa, sen olisi paljastanut haju. Muita järjellisiä veden lähteitä en keksi.

Ehkä meillä sitten kummittelee, ja kummitus pitää vesileikeistä. Ymmärtäisi nyt kuitenkin, että asia tuli selväksi. Ei tarvi loiskia enempää. En jaksa eikä huvita.

8 kommenttia:

 1. Meillä kovalla pakkasella liesituulettimesta valuu kondenssivettä hellalle, mutta nyt ei liene niin kovat pakkaset teilläkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole pakkasta, ja liesituuletin on niin kaukana lammikosta, että se ehdottomasti ei ole syyllinen.

   Poista
 2. Olisko siinä jonkun kattilan höyry noussut ylös ja sitten tippunut alas? Mystistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassa mahdollista, mutta kun en keittänyt mitään, mistä olisi tullut höyryä.

   Poista
 3. Hämärää.
  Onko mahdollista että olet läikyttänyt huomaamattasi ja työpöydälle on jäänyt lammikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhin työpöydän kokkailun yms. jälkeen enkä mielestäni sen jälkeen enää siirrellyt mitään, josta olisi voinut loiskahtaa. Ja vettä oli sen verran, että olisin kyllä huomannut, jos olisi loiskunut.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...