keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Anna mun kaikki kestää!

The Projekti jatkuu edelleen, mutta pakko vähän tuulettaa pääkoppaa välillä. Joten narisenpa vaihteeksi työasioista.

Joku saattaa muistaa, että syksyllä oltiin jo aika mielenkiintoisessa tilanteessa, kun yksi jos toinenkin lähimmistä työkavereistani oli lähdössä pois. No, nyt on sitten tullut uutta väkeä tilalle, mutta millaista!!

Pikkupomo veti ilmeisesti tilanteesta omat johtopäätöksensä, ei kuitenkaan sellaisia kuin olisi ollut toivottavaa. Tiedän hänen saaneen aika suoraa palautetta mm. yhteistyökyvyn puutteesta, mutta tähän ihmiseen ei näytä mikään tarttuvan. Ulkokuoren alla on piinkova teflonipinta, joka suorastaan hylkii kaikenlaisia moitteita ja muita hänen rauhaansa potentiaalisesti häiritseviä pikkuseikkoja.

Entisten "hankalien" työntekijöiden tilanne on palkattu, arvatkaapa mitä? Nuoria miehiä! Pikkupomon johtopäätös siis ilmeisesti oli, että naiset ovat hankalia, miehet helpompia. Ehkäpä jopa helpommin hallittavissa. Valinnan varaa kyllä olisi ollut palkata naisiakin, mutta pikkupomo oli jo etukäteen päättänyt, että miehiä niiden olla pitää. Tähän viittaavia lausahduksia kuultiin hänen omasta suustaan hakuprosessin kuluesssa.

No, mikäpä se tässä keski-ikäisen rouvashenkilön on katsellessa näitä alle kolmikymppisiä, mutta siihen se ilo sitten jääkin. En tiedä, mistä nämä herrashenkilöt on revitty, mutta ei niitä ainakaan pätevyyden perusteella ole valittu. Erityisesti toisen (lähempänä majailevan) toimintaa seuraan suurella mielenkiinnolla päivittäin. Erityisesti puheluja seuratessa pitää välillä varoa, etten pärskäytä iltapäiväteetäni sierainten kautta ulos kuunnellessani, miten asia edistyy. Ja toisaalta pitää oikeasti hillitä itseni, etten ala kesken puhelun läksyttää siitä, miten asiakkaille on erinäiset asiat syytä esittää, jotta päästään edes lähelle toivotunlaista lopputulosta.

Eikä aina tarvitse seurata edes passiivisesti, sillä kaikenlaisia ongelmia kannetaan minun eteeni ratkaistavaksi vaikka ne eivät edes kuuluisi minun toimialaani. Näyttää vain olevan niin vaikeaa kävellä sen ihmisen luokse, jolle asia oikeasti pitäisi esittää.

Siis kyllähän mitä autan ja neuvon, jos on tarvetta, mutta tässä vaiheessa uudenkin työtekijän uraa pitäisi omatoimisuuden olla jo ihan hiukan korkeammalla tasolla.

Pikkupomon mielestä nämä uudet pojat ovat niiiin mukavia ja fiksuja.

9 kommenttia:

 1. Näyttäisi siltä kuin firman syöksykierre syvenisi koska ei tuollaisella henkilöstöllä kovin pitkälle päästä. Toisaalta, kukaanhan ei ole seppä syntyessään mutta jos pomolla ei ole aikaa/valmiuksia neuvoa nuoria herroja, niin firman työt kärsivät yhtä lailla kun ongelmatilanteet tuodaan teille ja sitten teidän omat hommanne kärsivät niistä.

  Onnea projektille ( ja voi kun se valmistuis pian) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomo ei neuvo herroja, koska pomo ei ole itse riittävän hyvin perehtynyt käytännön töihin. Kyllä tässä on vanhemmalla työntekijällä välillä sellainen tunne, että on tuplatyöt tehtävänä. :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, kiitos.... mahtaako edes onni auttaa.

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta. Vanhat akat pihalle ja nuoria epäpäteviä miehiä tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akat lähtivät ihan itse. Jos tästä nyt jotain positiivista pitää repiä, niin onpa nyt sitten silmänruokaa. Tosin ei sekään korvaa muita puutteita.

   Poista
  2. Mun osastolla oli usein tietotekniikan alan teekkareita kesätöissä. Miehiä (lue: poikia) lähes kaikki. Kyllä oli välillä väänätmistä kun ei englanninkielisestä manuaalista poju saanut selvää vaikka jo neljättä vuotta oli menosa DI-opinnoissaan. Toki oli toisenlaisiakin, niitä virkeitä idearikkaita ja silmäniloja :-)

   Poista
 4. Juu, ei se iloinen mieli aina korvaa sitä puuttuvaa älyä... ;)
  Heiluttelet nyt vaan ruoskaa, uhkailet ja kiristät, niin ehkä jannut oppivat jotain (not). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Ja jos oppimiskyky ja muisti on sitä luokkaa, että ei muisteta (ainakaan oikein), mitä ohjeita edellisenä päivänä on annettu saatikka että osattaisiin ihan itse järkeillä jotain... Tähän asti olen yrittänyt ystävällisesti opastaa, mutta ehkä nyt sitten on annettava ruoskan viuhua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...