perjantai 27. joulukuuta 2013

Jouluakin on vietetty

Blogi on päässyt keräämään pölyä viime aikoina, kun kaikki aika on mennyt on ollut pakko priorisoida muuatta projektia. Mutta hengissä kuitenkin ollaan edelleen, jopa joulun jäljiltä.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän joulu jaksaa innostaa. Kaikki se stressivouhotus ja materialismi, joka jouluun liittyy, ei oikeasti voisi vähemmän kiinnostaa, mutta sosiaalinen paine (!) pakottaa (?) osallistumaan ainakin jossain määrin. No ok, kyllä minä suvun lapsille joululahjansa suon - tosin joidenkin kohdalla hieman ihmetellen nostan kulmakarvaani sen tavaravuoren nähdessäni - mutta pakollisten (?) lahjusten keksiminen aikuisille on vihonviimeistä hommaa.

Ja sitten vielä ne itselle ojennettavat paketit. Naidun suvun puolelta tulevia odotan yleensä kauhun ja epätoivon sekaisella jännityksellä, koska sieltä ei pääsääntöisesti tule mitään muuta kuin krääsää, jolla ei ole mitään virkaa. Oma suku onneksi tuntee minut ja mieltymykseni ja osaa jopa kysyä, jos epäilee. Tästä ei nyt pidä tehdä väärää johtopäätöstä, että olisin nirso nirppanokka, jolle ei mikään kelpaa. Tilanne nyt vain sattuu olemaan niin, että tällaiselle nelikymppiselle on kertynyt esimerkiksi kaikenlaisia taloustavaroita varsin edustava skaala ja huushollin koriste-esinekiintiökin on tullut täyteen jo vuosia sitten.

Nykyään unelmoin joulupyhien vietosta stressittömästi palmujen katveessa tai jossain vastaavassa paikassa. Odotan innolla sitä joidenkin vuosien kuluttua koittavaa aikaa, jolloin esiteini on niin vanha, että rakas aviomieheni kykenee harkitsemaan ajatusta joulusta hieman nykyistä kauempana perillisestään, tai vaihtoehtoisesti, että esiteinin äiti kykenee luovuttamaan hänet meidän matkaamme jouluksi ilman, että siitä vääjäämättä seuraa maailmanloppu. Ensin mainittu vaihtoehto todennäköisesti toteutuu ennen pitkää, toinen ei välttämättä koskaan.

Projekti jatkuu vielä hetken aikaa, joten en lupaa blogin aktivoituvan aivan vielä. Samasta syystä myös blogien lukeminen on pääsääntöisesti tauolla. Koska joulu meni jo, tässä vaiheessa vuotta lienee sopivinta toivotella hyvää ja onnellista uutta vuotta.

11 kommenttia:

 1. Tervehdys! Mukava kuulla jotain Sinusta. Joulusta ihan samaa mieltä, onneksi meillä ei enää ostella lahjoja. Aikuisten kesken ei ole ostettu yli kymmeneen vuoteen ja kummilapsetkin ovat jo aikuisia.
  Hyvää vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää Sinulle vuodelle 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään miehen kanssa joka joulu ostella toisillemme mitään. Menettelytavasta pitää tosin sopia aina etukäteen, ettei kenelläkään (myöskään sivustaseuraajilla) mene herne nenään. ;) Meidän kummilapsemme ovat vielä lapsia, joten he saavat lahjansa. Sitä tosin en koe rasitteeksi, kun lapsille kyllä aina keksii jotain.

   Poista
 2. Oikein antoisaa vuotta 2014 sinullekin, Rouva B!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä samaa myös sinulle ja pesueellesi :)

   Poista
 3. Oi rakkaus! Et usko kuinka hienoa on kuulla teikäläisestä (vaikka meidät taas hylkäätkin..) ja siksipä toivonkin että saat sen projektisi mahdollisimman äkkiä kasaan. Olkoot polkusi kevyitä ja muista olla kiltisti myös alkavana vuonna... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektin nopeaa valmistumista toivoo myös tekijä. Muuten tulee loppu taistelukestävyydelle.
   Ainahan mitä olen kiltti ;D

   Poista
 4. Olen jo monta kertaa ehtinyt miettiä, että mihin olet kadonnut. Kiva kun kävit ilmoittautumassa ja toivottavasti palaat kirjoittelemaankin sitten kun ehdit. :)

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman vain hautautunut kirjapinojen alle, eli mitään satunnaisia kirjatoukkien puremia pahempaa ei ole tapahtunut. Toivon mukaan voin palata astialle toden teolla kuukauden päästä.

   Poista
 5. Kiitos Sinulle tästä vuodesta , ja Hyvää uuttaa vuotta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista hetkistä <3

  VastaaPoista
 7. Notta tämmöstä. Missähän se rouva itse mahtaa oleskella..?
  No, jäänpä istumaan ja oottelemaan josko se sieltä näyttäytyisi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...