torstai 22. marraskuuta 2012

Perfektionisti vs. vähän sinne päin

Löytyipä minun piileville kyvyilleni taas vaihteeksi yleishyödyllistä käyttöä, kun yksi avainhenkilö ja hänen tavallinen sijaisensa ovat poissa ja pomo ei osaa. Kyse ei ole sinänsä mistään vaikeasta asiasta, vaan lähinnä siitä, että tiettyjä nappuloita pitää painella oikeassa järjestyksessä, jotta prosessi menee hallitusti eteenpäin. Pomo oli eilen opetellut nappuloiden painamista, mutta oli vielä epävarma ja tarvitsi ohjausta.

Ensimmäiseen vaiheeseen pomo ei millään ehtinyt mukaan, koska piti mennä palaveriin. Vaiheen olisi hyvin voinut hoitaa niiden kymmenen minuutin jälkeenkin, jonka palaveri hänen osaltaan kesti, tai jopa ennen palaveria, mutta en jaksanut alkaa pingottaa. Hoidin homman itse ja siihen meni noin kaksi minuuttia. Seuraavaan vaiheeseen qb sentään ehti mukaan. Tulipa siinä puheeksi, että tämän jälkeen pitää odottaa hetki, kun kone raksuttaa asioita valmiiksi. Voi kestää vartin tai tunnin. Siitähän pomo kauhistui, ettei hän ehdi täällä istua niin kauan, kun kotiinkin pitäisi lähteä. No, tällä kertaa odotusaika oli vain puoli tuntia, mutta sitten pomolla oli taas tosi, tosi kiire, joten tein homman loppuun itse. Aika kului jälleen kaksi minuuttia.

Huomenna pitäisi katsoa yhdessä vähintään ne tänään väliin jätetyt osiot, mutta minä olen lähdössä kotiin aikaisin. Pomon ratkaisu: tehdään homma jo aamupäivällä. Ihan kiva, mutta erään vaiheen kanssa pitää odottaa yli puolenpäivän. Saa nähdä, miten pomon aika riittää huomenna. Jos ei riitä, se ei ole minun ongelmani, koska minä joka tapauksessa poistun paikalta klo 14.00.

Tänään nappuloiden painelua seuratessani mietiskelin hiljaa mielessäni, onko pomo tietoinen tietyistä detaljeista, kuten missä vaiheessa pitää kutsua huoltomies paikalle, jos nappuloiden painelu ei tuota toivottua tulosta. Se on hieman sellaista hiljaista tietoa, johon saa tuntuman vasta käytännön kautta. Jätin siis kertomatta, kun qb ei osoittanut erityistä kiinnostusta sitä kohtaan, että kaikki on oikeasti kunnossa.

Minä en mielestäni ole perfektionisti, vaikka mielelläni haluankin tehdä asiat kunnolla ja loppuun asti. Jos on jostakin asiasta annettu vastuu, niin se vastuu myös kannetaan. Tämä qb näyttää tällaisissa asioissa olevan sillä linjalle, että kunhan jotain tehdään vähän sinne päin, niin se riittää. Jos ei tule valmista, jätetään asia ensi viikkoon ja toivottavasti jonkun muun hoidettavaksi. Tässä siis on kyse työvaiheesta, joka pitää tehdä joka päivä. Jos siitä lipsutaan ilman pätevää syytä, alkaa tulla kiukkuisia puheluita talon ulkopuolelta. Tällaiseen hälläväliä-tyyppiin verrattuna minä varmaan olen perfektionisti ja kauhistus ja stressin aihe sellaiselle, joka ei ota vastuuta työstään.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni tuo sinun tyylisi on ainoa oikea tapa hoitaa asioita. Ne joko tehdään hyvin tai sitten ei tehdä ollenkaan, sellaista rääpimistä en siedä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...