perjantai 23. marraskuuta 2012

Hah!

Arvatkaapa kuinka tänään kävi nappuloiden painelun kanssa! Pomolla oli taas tulenpalava kiire. Piti arkistoida papereita tai jotain muuta todella tähdellistä. Minä hoidin homman nopeasti ja tehokkaasti. Eikä se yllättäen ilmaantunut kiirekään vielä mitään, mutta pomo ilmoitti, ettei hän taidakaan opetella tätä juttua, vaan sen tekee joku toinen - jonka työnkuvaan se liittyy vielä vähemmän kuin hänen ja jolla on jo ennestään paljon enemmän töitä.

Jos eilen vaikutelmani oli se, että pomoa ei olisi voinut vähemmän kiinnostaa, niin tänään mielikuva vain vahvistui. Ilmeisesti homman hoitaminen oli liian tylsää. Koko opettelun taustalla on loma-aikojen sijaisuusjärjestelyiden uudelleenorganisointi, josta käsittääkseni oli päätetty jossain ylemmällä tasolla. Sen päätoimisen nappuloidenpainelijan tähänastinen sijainen siirtyy muualle, joten uuden kouluttaminen oli tarpeellista.

En vain tajua qb:n logiikkaa. Minä olen kuulemma huonosti motivoitunut enkä ole riittävän sitoutunut työnantajaani, kun en vain ota vastaan kaikkea, mitä ylhäältä päin tiputetaan niskaan. Työn laadussa se ei kuitenkaan näy, sen on pomokin myöntänyt. Nyt sama ihminen, joka syyttää minua sitoutumisen puutteesta, ei halua ottaa vastuulleen sijaisuutta, joka oikeasti ei työllistä kuin korkeintaan tunnin päivässä, yleensä vähemmän. Kun ei kiinnosta näin tylsä homma...

Ja sitä paitsi jo sovitusta sijaisjärjestelystähän voisi seurata sekin, että joutuisi neuvottelemaan kesälomansa ajankohdasta sen sijaistettavan kanssa. Näin pienessä firmassa lähes kaikki joutuvat tällaisia neuvotteluja käymään, jotta toiminta ei pysähdy, mutta pomo uudehkona työntekijänä ei ole asiaa ilmeisesti vielä täysin hahmottanut. Luulee ehkä pääsevänsä kuin koira veräjästä.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sulle olis pieni tunnustuspalkinto mun blogissa :)

      Poista
  2. Meitä on moneen junaan ja pomosi on selkeästi niitä asemalle jääneitä. No, kyllä se elämä jollain kohtaa lyö sitten avokämmenellä ja opettaa sitä nöyryyttä ja sen oman paikan tässä maailmassa. Karisee pois se turha ylimielisyys ja vouhotus.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...