maanantai 11. tammikuuta 2016

Plääh...

Vaikka ehdin jo viime viikolla harjoitella työntekoa joululoman jälkeen, tämä päivä voitti jopa lomaltapaluushokin. En jaksa ymmärtää, miksi broilerikasvattamon konttorissa siirrellään papereita pinosta A pinoon B täysin manuaalisesti ja käytetään siihen käsittämättömästi työaikaa sen sijaan, että kytkettäisiin kaksi tietojärjestelmää yhteen. Ei sen rajapinnan rakentaminen voi olla niin vaikeaa! Ja samaan aikaan ihmetellään, miksi konttorissa tarvitaan niin kamalan paljon työntekijöitä.

En minä toiminnan järkevöittämisellä ja tehostamisella kenenkään alta työtuolia ole viemässä. Vapautuvia resursseja voisi käyttää johonkin järkevämpään toimintaan. Voin heti pyydettäessä kirjoittaa listan asioista, jotka jäävät tekemättä, kun kaikkien aika menee kirjaimellisesti paperinpyörittelyyn. Joskus ihmettelen myös sitä, miten tyynesti kanssabyrokraattini suhtautuvat tilanteeseen. Tai tarkemmin sanoen ihmettelen sitä asennetta, että kun näin on aina tehty niin miksipä asioita pitäisi lähteä muuttamaan.

Muutama broilerikin eksyi kasvattamon puolelta tänne konttoriin. Tuossa ne sitten kotkottivat ovella nälissään. Ohjailin niitä takaisin kasvattamon jyväastioiden ääreen nokkimaan, mutta saapa nähdä mitä näistäkin yksilöistä tulee, kun itsenäinen jyvien nokkiminen ei tunnu onnistuvan. Mahtavatko ne edes löytää sinne jyväastialle? Kunhan hengailevat muun broilerilauman liepeillä ja kotkottavat kilpaa. Jonkun pitäisi ilmeisesti pistellä jyviä suoraan nokasta sisään, mutta se ei kyllä ole minun hommaani. Onneksi.

Päivän paperikaaos tuli sentää selvitettyä. Pitää toivoa, että huomenna A4-saastetta ilmestyy pöydän kulmalle edes hiukan vähemmän.

Plääääh...

6 kommenttia:

 1. Kehityksen jarruna taitaa olla aika monessakin firmassa tuo "näin on aina tehyt ja näin tehdään myös jatkossa" - asenne ja en tiedä johtuuko se siitä että ihmiset ovat niin kalkkeutuneita, vai siitä etteivät uskalla tai laiskuuttaan viitsi opetella uusia asioita. Ihmetystä lisää se että tänä päivänä pystytään tekemään niin simppeleitä sovelluksia ettei niiden käytön oppimiseen mene kovinkaan kauaa. Kenties pohjimmainen syy on se laiskuus, siitä huolimatta että käytössä oleva tapa/työmenetelmä tiedetään aikaa vieväksi ja joka on useimmiten myös sellainen että varsinaisen työn tekee yksi tyyppi ja muut loisivat ympärillä jonkin mitättömän muotoseikan tms. vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broilerikasvattamo on ihan kiva työpaikka muuten, mutta juuri sitä asennetta ihmettelen, että vanhoja käytäntöjä ei voi muuttaa vaikka ne eivät kenenkään mielestä oikeasti ole toimivia. Eikä ainakaan missään nimessä tehdä aloitetta uudistuksiin vaan odotetaan, että ylhäältä tulee käsky, jota vastaan sitten naristaan, kun muutokset ovat niin rasittavia, eikä niistä varmaan mitään hyötyä ole.

   Poista
 2. Monesti olen ihmetellyt erilaisia asioita, jotka voisi hoitaa helpomminkin, mutta minkäs teet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti olen miettinyt, pitäisikö näihin asioihin vaan alkaa suhtautua niin, että olen täällä vain töissä, ongelma ei ole varsinaisesti minun. Mutta sitten totean, että p****le! jos minä joudun käyttämään arvokasta aikaani turhanpäiväisyyksiin, niin kyllä se on myös minun ongelmani.

   Poista
  2. Sepä onkin ongelma juuri esmes kaupungilla, koska asioiden muuttamine on isompi projekti jos se koskee useampaa henkilöä.

   Poista
  3. Niinpä... Ja yleinen muutosvastarinta siihen vielä päälle.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...