lauantai 14. kesäkuuta 2014

11 totuutta

Rantakasvi heitti haasteella, ja koska sitä annettiin lupa soveltaa niin oion vähän mutkia. Alkuperäisen haasteen mukaan pitäisi kertoa 11 vapaavalintaista asiaa itsestään, mutta sen taidan skipata laiskuuksissani. Rantiksen 11 kysymykseen sen sijaan vastaan.

1. Mikä on lempikulkuvälineesi asteikolla juna, lentokone, laiva ja miksi?
Juna. Tai lentokone. Jompi kumpi näistä. Kumpi on parempi, riippuu matkan pituudesta. Juna voittaa ainakin linja-auton, koska junassa en ala voida pahoin. Siellä pystyn myös lukemaan toisin kuin linja-autossa. Laivoihin suhtaudun varauksella ja syynä on tässäkin tapauksessa pahoinvointi, joka iskee varsin äkkiä, jos alkaa keikuttaa.

2. Mitä lemmikkiä et missään nimessä ottaisi?
Ehkäpä en ottaisi käärmettä tai jotain muuta matelijaa. Lemmikki on mieluiten jonkin pehmeä ja karvainen eläin.

3. Käytkö katsomassa/auttamassa ketään vanhusta/sairasta säännöllisesti?
En tällä hetkellä asuinpaikasta johtuen. Jos asuisin muualla, jossa olisi esim. iäkkäitä sukulaisia lähiseudulla, hyvin todennäköisesti kävisin auttamassa.

4. Pysähdytkö viinalta haisevan maassa makaavan ihmisen kohdalle tarkistamaan hänen kuntonsa?
Olen pysähtynyt ja jopa soittanut apua, kun pultsari ei reagoinut puheeseen ja päässä vaikutti olevan haava. (Myönnän, etten ryhtynyt tutkimaan tarkemmin, mistä veri oli peräisin.)

5. Miten usein käyt kirjastossa?
Todella vaihtelevasti. Opiskeluprojektin aikana kävin hyvinkin säännöllisesti. Nyt kun on taas aikaa lukea muutakin, todennäköisesti alan käydä useammin etsimässä luettavaa.

6. Mitä lihaa/kalaa ostat kaupasta ja mitä siitä teet?
Ostan mitä milloinkin, useimmiten jotain edullista, ja katselen, jos jokin on tarjouksessa. Täytyy myöntää, että jauhelihaa tulee ostettua turhan usein vain sen takia, että siitä saa nopeasti kokattua jotain ruuantapaista. Kesäaikaan grillaan mielelläni, ja erityisesti silloin vaikuttaa myös miehen mielipide siihen, millaista lihaa grilliin päätyy. Mies on nirsompi kuin minä, millä on myös vaikutuksensa ostoksiini.

7. Luomu vai ei ja miksi?
Kyllä kiitos, mielellään, mutten kuitenkaan aina lähde ensisijaisesti luomua etsimään. Tässäkin tapauksessa hinnalla on vaikutusta eli jos luomu on ylikallista tavalliseen verrattuna, ostoskärryyn päätyy tavallinen tuote. Kaikenmaailman kemikaaleja saa muualtakin ihan riittävästi, vaikka söisi luomua.

8. Kiroiletko itseksesi autossa tai yksin kotona?
Joo... joskus. Mutten huvin vuoksi. Ainoastaan hyvästä syystä.

9. Mikä on sinun mielestäni hauskin ammatti?
Hauskin? Minä itse olen pohjimmiltani byrokraatti, joka tykkää pyöritellä asiakirjoja ja suunnitella ja organisoida erilaisia asioita. Onko se hauskaa? Olenko minä outo?

10. Oletko helposti johdateltavissa?
Mielestäni en. Tosin se, kuinka helposti lähden mukaan erilaisiin juttuihin, riippuu myös siitä, kuka ehdottaa, ja kuinka kiinnostunut olen ko. asiasta ylipäätään. Olen oppinut tervettä epäluuloisuutta ja harkintaa.

11. Miten usein käyt metsässä kävelemässä/hiihtämässä/sienessä/marjassa?
Nykyään turhan harvoin, ja useimmiten vain kävelemässä. Silloin kun olen asunut nykyistä parempien marja- ja erityisesti sienimaastojen äärellä, olen käynyt säännöllisemmin sadonkorjuussa.

Laiskuus jatkuu siinä määrin, etten jaksa keksiä uusia kysymyksiä, enkä siten myöskään haasta ketään.

4 kommenttia:

 1. Mukava kun vastasit, kiitos! Tosiaan, soveltaa kannattaa, eihän näitä kukaan enää muuten jaksa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste antaa joskus sopivan aiheen ja kipinän kirjoittaa, mutta joskus se on myös rasite, jos pitää tehdä kamalan paljon vastatessaan. Lupa soveltaa on plussaa.

   Poista
 2. Kohdasta neljä pisteet koska sä välität etkä kuulu siihen porukkaan joka pitää laitapuolen kulkijoita toisarvoisina ihmisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muuten tiedostamaton tapa katsoa ihmisiin päin, ja sehän johtaa siihen, että ne, joita yleensä vältetään katsomasta, ne näkymättömät, ottavat kontaktia. Lapsena se oli joskus pelottavaa, aikuisena siihen osaa suhtautua rauhallisemmin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...