keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Man flu ja siihen liittyviä keskusteluja

Rakas aviomieheni sairastaa on kuoleman kielissä. Tauti kuolemantauti alkoi muutama päivä sitten ja samalla aloitettiin keskustelut, jotka mahdollisesti kuvastavat miehen ja naisen ajattelutavan eroavaisuuksia.

Miehellä on kuumetta niin, että se oletettavasti häiritsee yöunia, ja minä ehdotan Buranan tai muun vastaavan lääkkeen ottamista laskemaan kuumetta ja helpottamaan oloa. Miehen mielestä lääkitseminen ei ole tarpeen. Kuume kuuluu asiaan ja ajaa taudin pois.

Mies kärvistelee kuumeessa ja toistan ehdotukseni lääkkeen ottamisesta. Mies myöntyy, mutta haluaa ehdottomasti tupla-annoksen siihen nähden, mitä minä ja pilleripakettiin painettu annostusohje suosittelevat. Mies on vakuuttunut siitä, että normaaliannoksesta ei ole mitään apua, ja kyselee, löytyisikö myös toista vastaavaa lääkettä (eri vaikuttava aine), jotta hän voisi ottaa sitäkin. Buranan lisäksi tietenkin.

Mies napsii lääkettä muutaman päivän, mutta kuume ei suostu häipymään. Minä ehdotan lääkärikäyntiä, koska se on tässä tilanteessa suositeltavaa. Mies ei missään nimessä aio lähteä lääkärille. Paranee se tauti ilmankin.

Mies makaa vuoronperään sohvalla ja sängyssä ja valittaa tautiaan. Mies alkaa googlata. Mies alkaa epäillä, että hänellä on jokin todella vakava tauti, joka johtaa vielä vakavampaan tautiin. Mies vastustaa edelleen lääkärikäyntiä.

Miehen lääkärikielteisyys alkaa väistyä, mutta mies haluaa kuitenkin odottaa seuraavaan päivään, jos vaikka tauti olisikin sitten jo poissa. Käydään keskustelua siitä, missä vaiheessa on syytä lähteä lääkäriin. Mies ei halua lääkäriin. Mies googlaa taas. Mies muuttaa mielensä ja lähtee lääkäriin.

Lääkäri toteaa, että antibioottikuuri on tarpeen. Oli se sittenkin Ihan Oikea Tauti. Mies ottaa ensimmäisen lääkeannoksen ja ryhtyy odottamaan vaikutusta. Keskustellaan siitä, kuinka nopeasti antibiootin voi teoriassa olettaa vaikuttavan.

Kuume laskee hieman, joten antibiootti mahdollisesti alkaa vaikuttaa. Mies suunnittelee lopettavansa lääkkeiden syönnin pillerin tai parin kuluttua. Keskustellaan siitä, mitä seurauksia antibioottikuurin kesken jättämisellä saattaa olla. Mies myöntää kuulleensa asiasta joskus aiemminkin ja lupaa syödä kuurin loppuun.

Ilmeisesti aletaan olla voiton puolella. Herran kiitos! Minä en enää jaksa vääntää kaikkea rautalangasta.

14 kommenttia:

 1. Miehet! *tämä riittänee kommentiksi* ;)

  VastaaPoista
 2. Anteeksi että tyrskin täällä... mutta tuo oli niin totta ja niin värikkäästi kirjoitettu.

  Pisteet sulle sekä oikeassaolemisesta (!) että kärsivällisyydestä (=ettet omin käsin avittanut kohtaloa ja mies on edelleenkin hengissä). Olen varmaan ennekin kertonut, että löysin ihan oikeasti yhen kirjan kultaiselta 80-luvulta jossa kerrottiin, että mies kokee sairautensa niin paljon rajummin kun hän ei pääse pois kotoa. Nainen taas on tottunut olotilaan, joten hänelle sairaus ei ole niin hirveä muutos ja siksi kestääkin sen paremmin. Hohhoijjaa!

  Sen verran vielä aiheesta ja aiheen vierestä: kun vielä olimme kuopuksen isän kanssa yhdessä ja satuimme sairastamaan yhtä aikaa, vaadin kuumemittaritestiä. Se, kummalla oli enemmän lämpöä sai levätä ja toinen hoiti pakolliset kuten lapset. Koska nainenhan se on, joka pää kainalossa sekä laitta ruoan, hoitaa lapset ja siinä sivussa itsensäkin. Mies makaa kuoleman kielissä sohvalla ähisemässä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistan kuulleeni siitä kirjasta. Minun miestäni ei kuitenkaan tunnu häiritsevän kotona oleminen sinänsä, joten epäilen vahvasti tuota selitystä.

   En ole avittanut kohtaloa. Päin vastoin ihmettelen, miten mies selvisi hengissä sinkkuajoistaan ylläkuvattua logiikkaa toteuttamalla.

   Poista
 3. Niin. Meilläkin joskus yhden Buranan ottamisesta käyty keskustelu/väittely saattaa kestää koko illan, kunnes mies myöntyy ottamaan. Huoh. Jotenkin niiin ymmärrän sinua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on uskomattoman itsepäinen näissä asioissa. Onneksi edes on internet, joka vahvistaa minun sanomani oikeaksi.

   Poista
 4. Ai jumalauta mitä rienausta! Kyllä se niin on että nappeja naamaan ja tukisukkaa tiukemmalle mutta eteenpäin mennään. Se on kuulkaas Rouva B sellainen juttu nyt, että minä jyräytän Syyrialaisen käyntiin ja aloitan kurinpitosavottani teistä ja sen jälkeen käyn läpi nämä muut teidän valheellisen propagandan avulla agitoimat naikkoset ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... tai sitten pääset sohvalle mieheni viereen kuuntelemaan luentoa todellisen elämän faktoista. Kaulin kädessä täällä jo odottelen.

   Poista
  2. :D Taidat olla aika kypsä tilanteeseen vai mitä? ;)
   Elä silti ala mua kaulimella ala huitelemaan, ihan ystävyydellähänminä ajattelin tulla.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Koko ihmiskunnan naisista koostuva osa ei voi olla väärässä tässä asiassa.

   Poista
  2. *Kuuntelee sivusta ja napsii rauhoittavia*

   Poista
 6. sama täällää Hämeenlinnassa, mut no hyvä että on henkissä ja voi paremmin ... Sinulle voimia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on flunssakausi nyt... ja sen huomaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...