perjantai 17. elokuuta 2012

Taas tarvitaan korvatulppia

Kyllä on niin ihanaa aloittaa viikonloppu kuuntelemalla rääkynää seinän takaa. Naapurin 2½-vuotias huutaa kuin viimeistä päivää. Tämä ei ole mitenkään epätavallista, vaan sitä tapahtuu usein. En ymmärrä, miten tuon ikäinen voikin itkeä noin usein. Jos en tietäisi, voisin kuvitella, että naapurissa on sylivauva, joka ei osaa vielä kommunikoida millään muulla tavalla kuin itkemällä. Tosin yli 2-vuotiaasta lähtee kyllä ääntä huomattavasti enemmän kuin sylivauvasta.

Onko lapsessa jotain vikaa, jos tuon ikäisenä itkee täyttä kurkkua vähintään puoli tuntia putkeen lähes päivittäin? Vain onko vika vanhemmissa, jotka tekemisillään saavat lapsen itkemään?

Minulla ei ole mitään lapsia vastaan sinänsä, mutta jotkut yksilöt ovat valitettavan ärsyttäviä. Noin nuoren kohdalla tuskin voi vielä puhua huonosta kasvatuksesta. Sen sijaan arveluttaa, miten tilanne kehittyy parin, kolmen vuoden kuluessa tai vielä pidemmällä aikavälillä. Onko tämä kenties niitä lapsia, jotka saavat tahtonsa läpi huutamalla? Sitten alkaa kyllä syyttävä sormi osoittaa myös vanhempia.

1 kommentti:

  1. Se lapsrukka nimenomaan EI saa tahtoaan läpi huutamalla, koska muuten huuto loppuisi. Se nyt vaan on niin, että toisten pitää sitä tahtoaan testata vähän sinnikkäämmin kuin toisten. Joten, kyllä, on ihan normaalia että tuon ikäinen kiljuu puoli tuntia päivässä kun ei saa sitä tahtoaan läpi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...