sunnuntai 12. elokuuta 2012

Häirikköteininaapuri

Taas on viikonlopusta selvitty hengissä, vaikka eilen illalla, korjaan viime yönä, alkoi pinna kiristyä. Arvuuttelin, tuleeko noutaja minulle, kun kohoava verenpaine poksauttaa aivovaltimon halki, vai naapurin teinille, jonka joko minä tai joku lähempävä olevista naapureista käy hiljentämässä voimakeinoin. Siellä nimittäin oli sellainen melu ja mökä, kun teini juhli syntymäpäiviään, ettei ole vähään aikaan kuultu.

Olihan asiasta ohimennen mainitty, että juhlat ovat tulossa ja paljon kavereita ja ääntäkin saattaa (saattaa!) syntyä. Ei tämä siis täysin yllätyksenä tullut, mutta silti ihmettelen, että kyseisen nuoren naisen vanhemmat sallivat tällaisen yleisen häiriön aikaansaamisen. En sitten tiedä, olivatko vanhemmat lähteneet pois vai juhlivatko teiniporukan mukana. Mistä näistä ihmisistä koskaan tietää? Mutta täytyy sanoa, että jos olisi minun lapseni kyseessä, juhlat loppuisivat ennen säällisten ihmisten nukkumaanmenoaikaa!

Onneksi, ONNEKSI, kyseessä ei ollut aivan viereinen naapuri. Silloinhan sitä meteliä ei olisi kestänyt mitenkään. Sääliksi käy niitä, jotka asuvat aivan vieressä. Tuskinpa pystyivät nukkumaan. Desibelejä oli varsin paljon, kun meillekin sadan metrin päähän kuului musiikki aivan selvästi. Ei siinä auttanut muu, kuin laittaa ikkunat säppiin, vaikka lämmin olikin, ja kaivaa korvatulpat esille. Onneksi niiden avulla nukkuminen onnistui.

En ymmärrä tällaista menoa. Minun nuoruudessani tällaisia mökäbileitä ei vain järjestetty. Eivät kenenkään vanhemmat sellaiseen olisi antaneet lupaa. Muistan jonkun tapauksen, kun vanhempien poissaollessa (!) järjestetyt kotibileet olivat riistäytyneet käsistä, väkeä oli tullut paikalle yhä enemmän ja enemmän puskaradion kutsumana ja lopulta tuli myös poliisi. Kuulemma seuraavana päivänä vanhemmat kotiin palatessaan olivat järkyttyneet siitä, millaisessa kunnossa koti oli. Mutta tämä oli siis aivan poikkeustapaus. Enkä minä itse tietenkään ollut mukana tällaisessa sikailussa.

Tämä on yleensä muuten ihan mukavaa naapurustoa, mutta tällaiset rellestäjät onnistuvat kyllä pilaamaan kauniin kesäyön tunnelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...