keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Terveisiä sairastuvalta taas vaihteeksi

Kävin viime viikolla taas vaihteeksi näyttäytymässä lääkärille, ja tässä sitä sitten taas istutaan kotona. Treeniä pitäisi tehdä - ja teenkin - jotta hartiavaivat menisivät ohi. Noinkohan ne sitten häviävät muutamassa viikossa muutaman kuukauden potemisen jälkeen? Olenhan minä tähänkin asti yrittänyt kuntouttaa itseäni ohjeiden mukaan, mutta tuloksia ei ole tullut.

Ihmettelen vain, että miten saisin työnantajan ymmärtämään, että työpisteeni PITÄÄ muuttua ergonomisemmaksi, jotta pysyn työkykyisenä. Sehän se tässä taitaa olla kaiken pahan alku ja juuri, jota muuttamatta tilanne ei parane. Tästä on keskusteltu ja pomon vastaus on ollut, että katsotaan, katsotaan... Jos vaikka sattuisi löytymään jostain resursseja ikivanhan konttorikaluston uusimiseen. Sitä toivoisivat myös kollegani, jotka vaivojeni innoittamina ovat kertoilleet omista tuntemuksistaan. Valitettavasti vain nämä ajatukset eivät ole tainneet tavoittaa johtoporrasta.

Eihän tällaisella nyrkkipajalla ole halua (kyvystä en osaa sanoa mitään varmaa) käyttää rahaa johonkin niin turhanpäiväiseen kuin vaikka uusiin toimistotuoleihin. Toivotaan vain, että istumatyöläisen ongelmista kärsivät työntekijät ymmärtävät hakeutua jonnekin muualle, jotta saadaan palkattua uusia ja vetreitä tilalle. Siis sellaisia, jotka eivät sairaslomaile turhan takia.

Enpä tiedä mitä tässä pitäisi tehdä asian edistämiseksi, kun kerran minun sanomisillani ei ole mitään painoarvoa. Usutanko ammattiyhdistyksen työnantajani kimppuun vai mikä voisi tepsiä? Siis olettaen, että tällaiset asiat kiinnostavat ammattiyhdistystä.

3 kommenttia:

  1. No viimemainitusta voisi olla apua, yleensähän ne ovat haukkoja mitä tulee työsuojeluun ja ennen kaikkea työolosuhteisiin. Vielä kun saat jokaisen lähtemään mukaan hankkeeseen niin varmasti tapahtuu. Ajattelin vain että jos kyseessä on firman lekuri, niin se voi olla sen verran hyvin maasutettu ettei puutu koko asiaan.

    VastaaPoista
  2. Työsuojelu on kova sana. Jos nyrkkipajalla ei ole liiton väkeä tai useamman eri liiton porukkaa, työsuojelun pitäisi toimia. Jos ei toimi, yhteys omaan työsuojelupiiriin ja sen tarkastajaan - jo pitäisi muuttua ns. äänen eräässäkin kellossa tahi kallossa! Tarkastaja tulee nyrkkipajalla käymään perskohtaisesti ja siitä sitten lähdetään...

    VastaaPoista
  3. Isopomo on niin liukas niljake, että epäilen mahtaako edes työsuojelu saada siitä otetta vaikka jostain väliportaan pomosta saisikin. Ja kaikenlaiset rahaa vaativat toimet edellyttävät oletettavasti isopomon hyväksyntää. Lääkäriin luotan, se on minun ikioma nimikkolekuri, ei nyrkkipajan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...